Tonka Ceramics šalice doista će vašu kavu učiniti ukusnijom
Tonka Ceramics šalice doista će vašu kavu učiniti ukusnijom

Tonka Ceramics šalice doista će vašu
kavu učiniti ukusnijom

Mi smo jedni od onih koji jako cijene jutarnje rituale, stoga je kava iz ručno rađenih keramičkih šalica postala imperativ. Mnogo je domaćih kreativaca čiji nam se radovi sviđaju, a možemo primijetiti kako je posljednjih nekoliko godina ova scena doživjela veliki procvat. Različite boje, oblici, pa i drugačije oblikovanje i glaziranje utječu na to iz kakvih ćemo šalica jutrom piti naše omiljene napitke. Nove na listi su nam definitivno one koje dolaze iz Tonka Ceramics studija.

Tonka Ceramics Studio

Iza Brenda Tonka Ceramics stoji Antonia koja za sebe kaže da voli šetnje, čitanje, pisanje dnevnika, učenje, cvijeće, udobnu odjeću i obuću, dobro društvo i dubokoumne teme, keramiku, ručni rad i jutarnje rituale kao što je ispijanje kave iz najdraže handmade šalice. To joj svakako vjerujemo jer one koje radi su doista predivne.

Najbolji okus kave

Jeste li znali da okus kave ovisi o vrsti šalice iz koje pijete. Materijal, oblik, debljina ruba, pa čak i boja mogu utjecati na percepciju okusa. Keramičke šalice obično zadržavaju toplinu bolje od staklenih ili metalnih šalica. Također, mogu apsorbirati neke arome kave, što može dodati dimenziju okusa. Tanji rub šalice može dopustiti kavi da dotakne više površine jezika, što može utjecati na percepciju okusa.

Oblik šalice može utjecati na način na koji se kava distribuira po jeziku. Neki ljudi preferiraju šalice s širim otvorima koji omogućuju veći kontakt kave s zrakom, dok drugi preferiraju šalice s užim otvorima. Boja šalice može utjecati na našu percepciju okusa. Na primjer, studije su pokazale da crne šalice često čine kavu gorčom i jačom u percepciji. Ako ste do sada mislili da šalica nije važna, možda sada promijenite mišljenje i potražite među Tonkinim šalicama onu koja će vaše jutarnje rituale od sada čini boljima.

Učitati još
Zatvori