Imamo prijedlog za savršeno žensko druženje s kojeg ćete otići sa suvenirom – Terra Ceramica radionice
Imamo prijedlog za savršeno žensko druženje s kojeg ćete otići sa suvenirom – Terra Ceramica radionice

Imamo prijedlog za savršeno žensko druženje s kojeg ćete otići sa suvenirom – Terra Ceramica radionice

Keramičko posuđe i izrađivanje vlastitih predmeta unazad nekoliko je godina zbilja postao jedan, možemo ga tako nazvati, rastući trend. Nije ni čudo, budući da se u prvi plan stavljaju prirodni materijali koji se savršeno uklapaju u životni prostor. Uzmemo li u obzir da se oni izrađuju ručno s puno ljubavlju, to im daje jednu dodatnu dozu privlačnosti i jedinstvenosti.

Terra Ceramica

Prepoznatljive šalice brenda Terra Ceramice

Izrađivati nešto vlastitim rukama i raditi ono što voliš sigurno je najveći životni užitak. Čini se kako se danas sve više ljudi upravo okreće sebi, svojim talentima i ljubavima. To potvrđuje i brend Terra Ceramica iza kojeg stoji Splićanka Tea Radić, kiparica koja je svojim šalicama dala prepoznatljiv izgled.

Svoju ljubav prema izrađivanju keramičkih predmeta želi prenijeti i na druge, stoga nerijetko organizira i radionice na kojima možete uz njezinu pomoć i upute oblikovati vlastito posuđe. Nedavno se jedna takva održala i u Splitu u Terra studiju/prostoru u koji se brand i proizvodnja preselila prije nešto malo više od godinu dana.

Kako izraditi šalicu iz koje ćete rado popiti prvu jutarnju kavu?

Predmeti su se oblikovali dvjema tehnikama od kojih je jedna štipanje (engl. pinch) tehnika. Ono što navedenu tehniku čini idealnom za ovakav tip radionice jest što su ruke jedine alatke potrebne prilikom oblikovanja gline. Isto omogućava polaznicima da u svojem domu na isti način oblikuju neku od plastičnih masa dostupnih u art hobby centrima i na taj način izrade, možda ne funkcionalan predmet, ali dekorativan.

Druga tehnika je takozvana rolanje (engl. slab rolling). Pomoću valjka se razvlači glina na željenu debljinu. Dobivena ploča se oblikuje dizanjem ruba u formu plitkog tanjura.

Na navedenoj radionici izrađivali su se idealni setovi za jutarnje ili popodnevne rituale, šalicu za čaj ili kavu uz tanjurić za slasticu ili zdrav zalogaj kao uvod u dan.

Druženje u kreativnoj atmosferi

Te dvije tehnike su osnova u keramici (uz coil building, kao još jedna isključivo ručna tehnika). Osim upoznavanja s osnovama keramike, naglasak se stavlja i na druženje u kreativnoj atmosferi kao lijep odmak od svakodnevice što nam je svima potrebno.

Poželite li se okušati u kreativnoj izradi vlastitog posuđa, svakako se priključite jednoj od nadolazećih radionica. U planu su i tematske radionice, radionice iznenađenja, itd., a iduće radionice rezervirane su za jesen, za Zagreb i Split. Radionica u Zagrebu je planirana za 8.10. u sklopu InDizajn sajma u 10:30, stoga svakako ne propustite isprobati nešto novo. Prijave putem linka.

Učitati još
Zatvori