Ove subote Sajam supkultura upoznaje nas s radovima mladih hrvatskih obrtnika
Ove subote Sajam supkultura upoznaje nas s radovima mladih hrvatskih obrtnika

Ove subote Sajam supkultura upoznaje nas s
radovima mladih hrvatskih obrtnika

Sajam supkultura će po peti put okupit profesionalce raznih grana da predstave svoje alternativne proizvode u prvom ovogodišnjem izdanju. Nakon tromjesečnog odmora, ponovno imate priliku razgledati izlagače u subotu, 16.3. od 14h do 21h u klubu Spunk, na adresi Hrvatske bratske zajednice 4. Ulaz je besplatan.

Iako alternativa možda ne cvjeta u Hrvatskoj – znamo da alternativaca u Hrvatskoj ima. To je potvrdila brojnost i različitost publike na ovim sajmovima tokom prošle godine. Ponuda obrtnika na Sajmu supkultura stvarno je osebujna. Prosti vezovi i naušnice, dekori floralnih lubanja, fetish streetwear majice, novčanici u obliku čudovišta, kožni i baršunasti chokeri … dokazuju različitost predstavljenih proizvoda i stilova. Uz to, apsolutno svi proizvodi su dizajn i rad hrvatskih obrtnika.

A evo koji vas ove subote čekaju u Spunku:

Darkona

The gothest of them all – queen Darkona. Krojenje i šivanje ima u malom prstu, a za osmišljavanje mračnih dizajna definitivno je glavna. Darkona je hrvatski brend alternativne odjeće i dodataka za žene i muškarce, i nećete pogriješiti ako odaberete neki njen komad jer su kvalitetni, dugotrajni i mračni.

Volos

Kožne majstorije brenda Volos svaki put privuku oko naših posjetitelja. Kožne maske raznih oblika, chokeri, harnesi, kožne torbe i pouchevi napravljeni su s vraški dobrom vještinom i uvijek su predmet divljenja. Uz to, Volos izrađuje i kožne proizvode po narudžbi.

Sajam skulptura

Darcraft & Flore sketch

Dva brenda u jednom obrtu koji izvanrednim vještinama ilustriranja, 3D printanja i bojenja proizvode originalan i kvalitetan dekor i nakit. Lubanje životinja sa floralnim dizajnom, kabineti čudesa, privjesci ili chokeri samo su neki od proizvoda koje možete pronaći u njihovoj ponudi.

Šarena Vrana

Šarena Vrana – Tehnikom veza spaja motive prirode i živčanih izreka u predivne proizvode s jasnim porukama. Ako trebaš nekom poručiti da prestane mljackati, pusti te na miru ili crkne, nabavi si proizvode Šarene Vrane.

Okončat ću te

Okončat ću te je brend koji proizvodi alternativne modne dodatke i nakit u slatko-drskom stilu. Ako želite nositi šišmiše na nogama, mačke na glavi, mjesece na ušima ili fuck the system u srcu, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Ako ne za sebe, onda za svoje kućne ljubimce.

Sajam skulptura

/prˈvrːtd/

Fetish-streetwear brend /prˈvrːtd/ dizajnira majice s originalnim motivima. Čak i ako niste fetišti, ove majice izgledaju brutalno kao streetwear komadi koji bi se mogli nositi i na svjetskoj gradskoj sceni. Svi komadi odjeće izrađeni su lokalno s kvalitetom u prvom planu.

Mala trgovina užasa

Ako ste mislili da je heklanje zastarjela vještina, Mala trgovina užasa je tu da vam pokaže kako se iglom i vunom mogu izraditi nenormalni užasi, a u njenom radu posebno se ističu novčanici-čudovišta jedinstveni na našem tržištu i heklane kape alternativnog dizajna.

Sajam skulptura

16.3. Afterparty: Pokle

Pokle je mladi izvođač iz Rijeke koji se bavi produciranjem, skladanjem i pisanjem pjesama u pop rock/pop punk žanru, iako se ne drži strogo tih žanrovskih okvira, već cilja na kvalitetan rock zvuk u duhu današnjice. U fokusu njegove glazbe su duhoviti tekstovi modernih tema i pozitivnog outlooka. Prate ih energični pop punk rifovi i solaže u dinamičnom spoju s neočekivanim žanrovskim istupanjima.

Foto: Instagram (@flore.sketch)

Učitati još
Zatvori