Ne znate kamo za vikend? Donosimo 8 događanja u Zagrebu koja možete posjetiti
Ne znate kamo za vikend? Donosimo 8 događanja u Zagrebu koja možete posjetiti

Ne znate kamo za vikend? Donosimo 8 događanja
u Zagrebu koja možete posjetiti

Ako niste još ništa planirali raditi za vikend, ali ga želite provesti u nekoj zanimljivoj aktivnosti ili druženju, vikend pred nama donosi pregršt ideja za to. U nastavku izdvajamo osam događanja u Zagrebu ovaj vikend na koje možete povesti vaše najbližnje i ubiti vrijeme.

događanja za vikend

Festival društvenih igara

Drugo izdanje Festivala društvenih igara održat će se ovaj vikend i 23. i 24. na dvije lokacije. Jedna je u Centru za kulturu Trešnjevka, od 10 do 14 sati te će dominirati edukativni programi i igraonice za djecu, roditelje i obitelji. Druga lokacija je Caffe bar Crni mačak u Mesničkoj gdje će se od 16 do 2 ujutro održati programi namijenjeni gamerima i svima koji će se žele uključiti u ovu magičnu scenu.

Šumska bajka

Ako tražite ideju gdje odvesti djecu za ovaj vikend, a da nije uvijek negdje u prirodi, Teatar snova priprema predstavu Šumska bajka. Riječ je o veseloj i interaktivnoj predstavi koja je nastala kako bi djeci približila tematiku pravilnog razdvajanja otpada na njima prilagođen način. Radnja predstave odvija se u šumi. Djevojčica Ana dolazi na jedan šumski proplanak gdje susreće simpatičnog vilenjaka. Kroz razgovor s vilenjakom Ana uči kako pravilno razvrstati otpad, što je to recikliranje, kompostiranje i ponovna upotreba otpada. Ulaznice možete kupiti i na blagajni sat vremena prije predstave (od 10 sati).

događanja za vikend

Urbana džungla

Festival Urbana džungla održava se i subotu i nedjelju te se fokusira na biljke i zelenilo! Međutim, Festival nije samo proslava zelenila i prirodne ljepote. To je misija za promicanje održivih životnih navika koje su ključne za ublažavanje i prilagodbu na klimatske promjene. U svjetlu sve izraženije klimatske krize, koja pogađa i Hrvatsku povećavajući rizik od ekstremnih vremenskih uvjeta i utječući na biodiverzitet, Festival Urbana džungla služi kao podsjetnik na to koliko je važno djelovati odgovorno prema prirodi koja nas okružuje. Radionice su besplatne za studente, nezaposlene i deprivilegirane. Program Festivala pogledajte ovdje.

Buvljak u Močvari

A ovu nedjelju možete svratiti i na svima omiljeni Buvljak u Močvari. To je odličan način za last minute i spontano druženje, a i dobra prilika za uhvatiti neku vintage stvar. Od 10 do 15 sati će Močvara tako postati mjesto gdje ćete moći kupiti odjeću, rekvizite, umjetnine, vinile, knjige, memorabilije, igračke, rukotvorine i još mnogo toga.

događanja za vikend

Cabaret “Espirit de Paris”

U subotu navečer, Klub Kazalište Komedija pretvorit će se u Cabaret spektakl. Petnaesteročlani ansambl koji čine plesači, pjevačice, artisti i stand up komičar na čelu s neumornim voditeljem cabareta – Mirom Ungarom raduju se još jednom druženju, a ovaj put nas vode u Pariz! Njihovu Cabaret obitelj čine: sjajne pjevačice Maja Bajamić, Katarina Vukadin i Marina Žužić, šesteročlani plesni ansambl „Kontesice“, plesačica na šipci Hana Mutka, hula hoop artistica Paula Ribić, cirkuski artist Popiño Circolara, satiričar i imitator Danko Ažić. Detalje pogledajte ovdje.

Stand-up komedija u Crnom mačku

Ako ste raspoloženi za malo stand-up komedije (i to s free ulazom), Crni mačak u nedjelju u 20 sati sprema English Stand-up Open mic. Stand-up vodi američki komičar Dee Hakami, a cijeli show će biti na engleskom jeziku. S obzirom na to da je open mic večer, osim toga što možete slušati komičare, možete se i sami okušati u tome! Tako da svi komičari u nastajanju ne bi smjeli propustiti ovu priliku.

Q’ART na Ribnjaku

Svima dobro poznati Projekt Q’ART udružio je snage s Centrom mladih Ribnjak i tamo donose Festival-akcija. Ove subote imaju raznolik program koji se fokusira na društvene procese. Predstavit će se mnogi izlagači, a bit će i raznih radionica, humanitarnog sađenja biljaka te hrane i pića. Aktivnosti će se održavati od 9 do 16 i 30, a više informacija možete pogledati na Facebook stranici događaja.

Festival svjetla Zagreb

Festival svjetla

Još ovaj vikend možete uloviti i omiljeni Festival svjetla, koji donosi prekrasne svjetlosne instalacije na nekoliko lokacija u gradu, točnije njih 29 na 24 lokacije. Mi smo ga posjetili na otvorenju, a na linku možete pogledati što nas se najviše dojmilo.

Foto: PR, Pexels, Martina Movrić

Učitati još
Zatvori