Tko je Nebitno? Njegovi grafiti osvojili su Zagreb, a sada otvara izložbu u Laubi
Tko je Nebitno? Njegovi grafiti osvojili su Zagreb, a sada otvara izložbu u Laubi

Tko je Nebitno? Njegovi grafiti osvojili su Zagreb, a sada otvara izložbu u Laubi

Često smo svjedoci kako umjetničke instalacije iz galerijskih prostora osvajaju onaj javni, no ovoga puta svjedočiti ćemo obrnutom primjeru. Izložbom umjetnika koji stvara pod pseudonimom Nebitno rijetko izlagana umjetnost grafita seli se iz javnih prostora u galerijsko okružje te se materijalizira u ambijentu za čije grafitiranje autor ima dopuštenje.

Izložba koja će biti postavljena u Laubi nosi naziv_ R A D I _ I _ T E .

Nebitno
Nebitno

Radovi Nebitnog dio su zagrebačke urbane svakodnevice. Poučni su, izravni, dovitljivi, ohrabrujući, sarkastični i potiču na razmišljanje. U velikoj su mjeri prisutni, a ipak samo nebitni. Sastoje se od svega nekoliko riječi i nalaze se na zanimljivim mjestima. Ako ih u gradskoj vrevi uspijemo uočiti, oni će nas na ovaj ili onaj način štrecnuti.

“Napisi Nebitnog su se, pak, bešavno spojili s novom sadašnjosti: u društvu gdje su ojačali strah, nepovjerenje i isključivost, ovi su grafiti neočekivano ostali glas razuma, duhovita opomena da i sebe i svijet treba shvaćati manje ozbiljno, nada da se tjeskoba može uz pomoć spreja i dovitljivosti preokrenuti u veseli ples s nelagodom egzistencije”, ističe Luka Ostojić u najavi izložbe. 

Nebitno
Nebitno

Prijenosom ulične umjetnosti u Laubu posjetitelji će imati jedinstvenu priliku na jednome mjestu i uza zanimljiv dizajn vidjeti rad jednog od najaktivnijih autora grafita u Hrvatskoj. Izložba svoja vrata otvara u subotu, 28. listopada. Za posjetitelje će ostati otvorena do petka, 11. studenog. Izložba je realizirana u sklopu ovogodišnjeg projekta realiziran u sklopu

Foto: PR, Lauba

Učitati još
Zatvori