Art đir: Izložbe koje tijekom svibnja razgledavamo u Zagrebu
Art đir: Izložbe koje tijekom svibnja razgledavamo u Zagrebu

Art đir: Izložbe koje tijekom
svibnja razgledavamo u Zagrebu

S dolaskom proljeća kao da je živnula i umjetnička scena. Ovoga puta na jednom smo mjestu naveli sve aktualne izložbe u Zagrebu koje možete razgledati u mjesecu svibnju.

Kao što smo ranije izvijestili, u Klovićevim dvorima narednih mjeseci možete razgledati izložbu velikana hrvatskog slikarstva Otona Ivekovića. A od četvrtka, 20. travnja u istoj će instituciji biti otvorena izložba koja tematizira bogatu povijest zagrebačkih ateljea druge polovice 20. stoljeća. Posjetitelji će ovoga puta dobiti priliku zaviriti u radove brojnih umjetnika koji su nastali u ateljeu smještenom na adresi Medulićeva 12. Izložbu Atelijeri Medulićeva / Sjećanje na zaborav je moguće razgledati do 28. svibnja.

Earthlines

U Galeriji Karas otvorena je samostalna izložba Alexa Brajkovića. Pod nazivom Earthlines, ova multimedijalna izložba tematizira odnos ljudskog napretka i ekologije. Izložba će se moći razgledati sve do 16. svibnja.

Adresa: Ulica kralja Zvonimira 58

Foto: Juraj Vuglač

Paralelni putovi

Slikarica Dubravka Rakoci u Galeriji Matice hrvatske predstavlja nove slikarske ambijente objedinjene pod nazivom Paralelni putevi. Radove umjetnice koja je okarakterizirana kao jedinstvena pojava na hrvatskoj likovnoj sceni možete razgledati do 23. svibnja.

Adresa: Ul. Matice Hrvatske 2

Odozgo/from above

Mlada umjetnica Tea Švarić u Galeriji CEKAO predstavlja samostalnu izložbu Odozgo/From above. U njoj je prikazana serija radova Qui desuper u kojoj se kiparica bavi čovjekom i njegovim stanjem u kojemu se dodiruju istinska individualnost i nužnost bivanja u ne uvijek gostoljubivom svijetu. Izložbu je moguće razgledati do 25. svibnja.

Adresa: Ul. grada Vukovara 68

Foto: Luka Pešun

 (wish i was there) 2

Do 28. svibnja u Galeriji Josip Račić možete razgledati izložbu (wish i was there) 2 konceptualnog umjetnika, slikara i performera Vedrana Kopljara. Ovaj mladi umjetnik uspješnu karijeru gradi u Belgiji, a spomenuta izložba predstavlja njegovo prvo predstavljanje domaćoj publici. Prikazani ciklus od deset radova inspiraciju pronalazi u znanstvenoj fantastici.

Adresa: Margaretska ul. 3

Eros i Psiha

Mlada afirmirana slikarica i psihologinja Tara Beata Racz u sklopu Galerije Kvart u Westgateu postavila je samostalnu izložbu Eros i Psiha. Ovaj poznati umjetnički motiv umjetnici je poslužio kao svojevrsni model njezine model osobne transformacije. Izložbu je moguće razgledati do 2. lipnja.

Adresa: Zaprešićka 2

Foto: Pexels, Promo

Učitati još
Zatvori