Ova ekipa napravila je glitch stolac – izložba i event su u Kleti
Ova ekipa napravila je glitch stolac – izložba i event su u Kleti

Ova ekipa napravila je glitch stolac
– izložba i event su u Kleti

U petak 19.4. u 19 sati u Kleti, na zagrebačkom Britancu (Ilica 73) otvara se posebna izložba (prva u nizu TRANU programa u Kleti) glitchanog namještaja – Sukob oblika i funkcije. Izložbu će popratiti sjajan program otvorenja, uz probranu muziku, super hranu i cool ekipu.

Glitchani stolci

Zagrebački umjetnik Rudolf Crnko – Rudi, koji stvara pod nazivom Glitchboy 2000 i o čijim smo radovima već pisali i majstor Komscho, zajedno su istraživali granice tradicionalnog dizajna i konstrukcije namještaja i sada nas na pozivaju da vidimo rezultat na svom izložbenom prvijencu Sukob oblika i funkcije gdje ćemo moći vidjeti kako taj glitch motiv, karakterističan za Rudija, izgleda u produkt dizajnu. Ovo je definitivno novitet u Hrvatskoj i svijetu, stoga se cijelom eventu posebno veselimo.

stolci_KOMSO__17

Istraživanje forme i oblika

Glitchboy godinama istražuje nove medije kroz glitch formu, od platna, preko zidova, do keramike. Želja mu je bila složiti upravo stolac u glitch formi. Komscho koji se godinama vješto bavi drvetom i inim izvedenicama iz drveta, uspio je izraditi sve predmete iz Rudijevih skica i zajedno su dobili produkt jedinstven na tržištu. Rezultat je ova izložba, koja je ujedno i funkcionalna jer se na apsolutni svaki stolac može sjesti.

“Mnogi su mislili da je nemoguće složiti spigani stolac koji se ujedno i može koristiti i upravo to je plot twist izložbe, sve je upotrebljivo”. – kaže nam Rudi.

“Skulpture sjedišta: Sukob oblika i funkcije”

Koristeći svoje vještine i kreativnost, majstor Komscho pretočio je skice u četiri jedinstvene stolice, svaka sa svojim prepoznatljivim oblikom i karakterom. Ovi stolci nisu samo funkcionalni komadi namještaja, već su postali autonomne skulpture koje potiču promatrača na razmišljanje o namjeni i estetici.

“Posljednji korak u stvaranju ovih skulptura bilo je nanošenje boje. Kroz paletu tonova, od nježnih i svijetlih do dubokih i tamnih, stvorili smo postupnu igru ​​boja koja oživljava svaki komad. Korištenjem spreja i boje za drvo, svaka je stolica dobila svoj jedinstveni identitet, naglašavajući kontrast između drvene strukture i kreativnih oblika funkcionalnosti.” – kažu nam dečki.

stolci_KOMSO_boyz_31

Kroz večer uha će vam grijati ni više ni manje nego poznati zvuk legende @bizzogram kao i slavujev pjev DJ-a Marija Kunšteka @mario.kunstek

Klopu u obliku kruga i trokuta osiguravaju @pavle___pavlovic i @moki.balboa , a žeđ gasi @artparkproject1 SMUC3000 by @bare.boris

Foto: Borut Planinc i Komscho

Učitati još
Zatvori