The xx dolaze u Zagreb

The xx dolaze u Zagreb

The xx 1

Jedan od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina, hvaljeni i nagrađivani The xx u Zagrebu će započeti kratku europsku turneju koja će prethoditi trećem studijskom albumu i to nastupom u Boćarskom domu 28. studenog. Zagreb je jedini grad naše regije koji će ih ugostiti i tek jedan od pet europskih gradova koje će posjetiti. Najbliže Hrvatskoj bend će nastupiti u 640 km udaljenom Pragu.

The xx čine Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith. Londonski trio dosad je objavio dva studijska albuma – Mercuryjev nagrađeni debi ‘xx’ i nasljednik ‘Coexist’ koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka. Nakon rasprodanih koncerata i festivala, uključujući i njihove Night + Day događaje u Lisabonu, Berlinu i Londonu, grupa je zaokružila koncertne aktivnosti Coexist turneje intimnom, ali izuzetno zapaženom rezidencijom u njujorškom Park Avenue Armoryju. Nakon ‘Coexist’-a Jamie xx je 2015. objavio solo album ‘In Colour’, jedan od najzapaženijih elektronskih albuma zadnje dvije godine.

The xx trenutno su u studiju i rade na trećem studijskom albumu, a posljednji nastup su održali početkom 2014. godine. S obzirom da u Zagreb dolaze usred kreativne faze lako je moguće da će domaća publika imati priliku premijerno čuti njihovu novu muziku. Na svom web siteu grupa je osim nove turneje podjelila i zanimljiv popis pjesama koje slušaju dok su u studiju.

Što sve novoga spremaju možete saznati na njihovoj Facebook stranici, Instagram profilu i na thexx.infoPretprodaja ulaznica započinje 18. i traje do 20. listopada isključivo preko linka thexx.info. Cijena ulaznice iznosi 170 kn, a službena mjesta prodfaje su i Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a na prodajnim mjestima eventim.hr.

Učitati još
Zatvori