Novi muzej u Londonu

Novi muzej u Londonu

The Design Museum

‘The Design Museum’ novi je muzej u Londonu, otvoren prije nešto više od tjedan dana. Zapravo, radi se o novoj zgradi The Design Museuma koji je do sada, 25 godina postojao na drugoj adresi. Sada zauzima nekadašnju zgradu Commonwealth Instituta u Kensington High Street i djelo je John Pawsona i OMA-e i to u vrijednosti od 83 milijuna britanskih funti. Nizozemski arhitektonski studija OMA u suradnji s londonskom tvrtkom Allies i Morrison i s inženjerima tvrtke Arup obnovili su ljusku jedne od kultnih zgrada iz 1960-ih godina, uključujući njezin bakreni krov u obliku plašta.

The Design Museum

The Design Museum posvećen je suvremenom dizajnu u svakom obliku, od namještaja, grafičkog dizajna, arhitekture do industrijskog dizajna. Naum postava muzeja jest smjestiti dizajn u središte suvremene kulture te prikazati svo kreativno bogatstvo i njegovu važnost. Muzej donosi bogat program izložbi, događanja i izdavaštva te se tim sredstvima trudi omogućiti razumijevanje suvremenog svijeta i po mogućnosti ga učiniti boljim. Trenutno se u muzeju može pogledati čak pet izložbi – jedna stalnog postava, izložba o nastajanju muzeja, jedna kojoj je ulaz slobodan i dvije aktualne. Za pretpostaviti je da će muzej zadržati ovaj uzorak izlaganja tako da će svaki posjetitelj, bio on ili ona prvi put u muzeju ili se vraćali, moći uvijek pogledati nove, suvremene izložbe, no sa sigurnošću će ih uvijek čekati stalni postav, priča o nastajanju muzeja te slobodan sadržaj za javnost.

The Design Museum

Muzej je otvoren svaki dan od 10 do 18 sati, a sve informacije o izložbama, programu i postavu možete saznati na designmuseum.org te aktivnosti muzeja možete pratiti i putem Facebook stranice.

The Design Museum

The Design Museum

The Design Museum

The Design Museum

Foto: The Design Museum

Učitati još
Zatvori