Rijetki i drugačiji umjetnički
radovi na izložbi u Splitu

Već smo pisali o tepisima Glitch.ba dizajnerskog kolektiva Mireldy koji su uspješnim spojem tradicionalnog i modernog kreirali proizvod odličnog kreativnog koncepta. Također je i umjetnik Silvio Vujičić na svojoj posljednjoj izložbi izložio poseban rad u mediju tepiha. Za proizvodnji njihovog tepiha zaslužna je tvrtka Regeneracija Zabok koja je tim posljednjim suradnjama zaokružila svoje djelovanje u području djelovanja s kreativcima, umjetnicima i dizajnerima te ih svojim izlaganjem u Splitu i predstavila.

Glitch.ba, Mireldy

Glitch.ba, Mireldy

Njihovi proizvodi – tepisi – predmet su izložbe koja se otvorila u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Riječ je o samostalnoj izložbi retrospektivnih radova u specifičnom mediju kao što je vuna, odnosno tapiserija kao rezultat – danas vrlo rijetki primjer izlaganja, što svakako ovoj izložbi daje veću važnost. Regeneracija je tijekom svoje dugogodišnje tradicije izrade tepiha i tapiserija, ostvarivala suradnje sa mnogim umjetnicima i dizajnerima, pridonoseći tako kulturološkom regionalnom i širem razvoju.

Antun Boris Švaljek

Antun Boris Švaljek

‘Umjetnost i dizajn u vuni’ izložba je koja prikazuje razvoj tradicionalnog, modernog i suvremenog, izlazeći iz okvira geografskog teritorija, ostavljajući otiske u vizualnom generacijskom nasljeđu. Na izložbi su izloženi radovi tradicionalnih, no i suvremenih autora: Ivan Večenaj, Ivan Rabuzin, Frane Delalle, Romana Milutin Fabris, Ferdinand Kulmer, Pierre Huyghe, Matko Trebotić, Ivan Lacković Croata, Lujo Lozica, Antun Boris Švaljek, Nikola Đurek, Dražen Pejković, Peter Bil’ak, Silvio Vujičić, Svjetlana Despot, Fabijan Knežević, Mireldy (Mirel Hadžijusufović / Imelda Ramović), Tomislav Ostrman, Marija Gradečak, Koraljka Kovač i Karmen Telišman što pokazuje svu raznolikost mogućeg izraza u ovom specifičnom mediju.

Lujo Lozica

Lujo Lozica

Izložba je za javnost otvorena do 20. studenog za vrijeme radnog vremena Stare gradske vijećnice.

Ivan Večenaj

Ivan Večenaj

Glitch.ba, Mireldy

Glitch.ba, Mireldy

Foto: Domagoj Kunić (Glitch.ba), Regeneracija

Učitati još
Zatvori