Ukrasite dom tepihom domaćih dizajnera

Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović djeluju kao partneri – art direktori  dizajneri i ilustratori u području oglašavanja, umjetnosti i kulture, glazbene i modne industrije od 2004. godine. Od 2010. godine djeluju pod imenom Mireldy.

post 2

Tijekom tog razdoblja, samostalno su, no i u nekoliko reklamnih agencija, osvojili impresivan broj projekata i nagrada – istaknuli bismo Red Dot, New York Festivals, Cresta, Magdalena, Type Directors Club, ADCC.

post 3

Stalno razvijaju nove kreativne koncepte, ambalaže, brendove i nije im strano zalaziti u nova područja izražavanja… Zadnji projekt je Glitch.ba – ‘glitchani’ etno / tradicionalni tepih, koji podrhtava na granici digitalnog i analognog te tradicionalnog i suvremenog.

post 4

Sam naziv tepiha u sebi sadrži riječ glitch što je oznaka za kratkotrajnu kvar koji se često sam od sebe popravi, prolazan je i često ga je teško otkloniti. Pojam je najčešći u industriji računarstva, video igrama i sl. Nastavak ‘ba’ referira se na onaj tradicionalni dio u projektu.

post 5

Cilj projekta je oživljavanje autohtonih vrijednosti tradicionalnih tepiha koji su s vremenom postali zapostavljeni, a predstavljali su važnu kulturnu baštinu. Kombinacijom tradicionalnih elemenata i novih digitalnih alata stvorili su novu verziju tradicionalnog tepiha koja poštuje tradicionalne tehnike, vrijednosti i funkciju, ali ih reinterpretira na suvremen način.

post 6

Tepisi dolaze u 3 varijante, svaka sebi svojstvena, no svojim specifičnim spajanjem dva različita svijeta odlično će se uklopiti u svaki dom – avangardnog, modernog ili konzervativnog interijera.

post 7

Rad kolektiva Mireldy realiziran je u suradnji s Regeneracijom (Zabok, Hrvatska) u okviru projekta Autoportreti. Svaki tepih je unikatan i ručno rađen. Materijal koji se koristi je isključivo 100% prirodna Novozelanska vuna te se koristi u dva tipa vunene pređe.

post 8

Više o prošlim, no i budućim projektima kreativnog tandema Mireldy možete saznati na njihovoj Behance i Facebook stranici.

post 9

post 10

post 11

post 13

post 14

post 12

Foto: Domagoj Kunić i Sanjin Kaštelan (radni proces)

Komentari