Počinje snimanje nove sezone Crno-bijelog svijeta

Počinje snimanje nove sezone
Crno-bijelog svijeta

Crno-bijeli svijet

Novi nastavci poularne serija Crno-bijeli svijet, autora Gorana Kulenovića, počinju se snimati 13. veljače u produkciji kuće Interfilm za Hrvatsku radioteleviziju. Riječ je o 12 novih epizoda popularne dramske serije s humorističnim elementima, čija se radnja u novoj sezoni odvija tijekom 1981. i 1982. godine.

U središtu pozornosti ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, a uz njihovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskoga novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas), pratimo i događanja u obiteljima Kipovih roditelja. Zanimljivo je i u životu najmlađih generacija tih dviju obitelji.

cb svijet post 1

Neizostavna dramaturška sastavnica serije autentična je glazba s početka osamdesetih tako da će gledatelji moći uživati i u zvukovima Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila i drugih grupa i solista s onodobne rock-scene i pop-scene.

I ove sezone u glavnim ulogama nastupaju Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja) i Sara Stanić (Marina), a uz niz drugih glumaca koje smo gledali u prvoj sezoni Crno-bijelog svijeta vidjet ćemo i neka nova glumačka imena poput Nikše Butijera, Enesa Vejzovića, Silvija Vovka, Gorana Grgića, Nere Stipičević, Vladimira Posavca Tušeka, Ive Babić i drugih.

cb svijet post 4

 

Scenarist, redatelj i montažer serije je Goran Kulenović. Uz njega scenarij potpisuje i Renato Baretić. Direktor fotografije je Mario Sablić, kostimografkinja je Ivana Zozoli Vargović, a za originalnu glazbu odgovoran Dubravko Robić. Masku nadgleda Slavica Šnur, scenograf je Mario Ivezić, izvršna producentica je Maja Vukić, producent Ivan Maloča a urednik serije Hrvoje Ivanković.

cb svijet post 2

Učitati još
Zatvori