Hrvatski fotograf na prestižnom svjetskom sajmu

Hrvatski fotograf na
prestižnom svjetskom sajmu

Fotografski svijet će od 1. do 3. svibnja svoju pažnju usmjeriti na Photo Independent – The International Exposition of Contemporary Photography, najveći fotografski umjetnički sajam, koji će ovom prilikom predstaviti dvije nove sekcije – Photobook Independent i Photo Contemporary u Hollywoodu, Los Angelesu.

'Paris', Luka Mjeda

‘Paris’, Luka Mjeda

Photo Independent je prvi umjetnički sajam posvećen isključivo umjetničkoj fotografiji. Na sajmu su izložene fotografije izabrane od stručnog žirija i koje predstavljaju najbolje svjetske talente. Selekcijski žiri 2015. godine čine renomirani stručnjaci Sarah Lee, Graham Howe, Maurice Ortega, Eve Schillo i Debra Weiss koji su od brojnih pristiglih radova izabrali preko 100 izlagača. S ponosom ističemo sudjelovanje hrvatskog fotografa – Luku Mjedu.

'Chicago', Luka MJeda

‘Chicago’, Luka Mjeda

Nakon suradnje s američkim fotografima Mary Ellen Mark, Michael O´Neil i Jerry Uelsmann na radionici u Zagrebu 1975. godine, Luka Mjeda razvio je snažan interes za fotografiju. Tijekom 80-ih i 90-ih godina dvadesetog stoljeća surađivao je s raznim hrvatskim i stranim novinama i magazinima – Vjesnik, Danas, Start, Studio, Banka, Bug, Playboy, Kontura, Panorama (I), L’espresso (I), Elle (I) i Los Angeles Times (USA) – i do sada radi s mnogim oglašivačkim agencijama i većim muzejima u Hrvatskoj. Svoje umjetničke fotografije stvara u ciklusima, izlagao je na 22 samostalne izložbe i u preko 50 grupnih izložaba. Izdao je monografije B&W ZAGREB (najbolja dizajnirana knjiga u Hrvatskoj, američki magazin ‘Step Inside design’ uvrstio je knjigu u top 10 dizajniranih knjiga 2003. godine) i ‘Luka i umjetnici’ iz 2006. godine.

photo independent

Photo Independent je prvenstveno mogućnost direktne razmjene i umrežavanja umjetnika, kolekcionara i professionalaca. ‘Jako smo uzbuđeni zbog sajma ove, 2015. godine. Prva godina nam je bila prilično uspješna za umjetnike sudionike, mnogi su prodali svoje radove te su mnogi ostvarili suradnje i galerijska zastupanja. Imajući to na umu, proširili smo sudjelovanje i na galerije kako bi omogućili direktnije povezivanje umjetnika, kolekcionara i galerista. Također smo lansirali i sekciju za knjige. Ove tri komponente zajedno zadovoljavaju svakog ljubitelja umjetničke fotografije’ – izjavio je Chris Davies, osnivač i producent sajma.

photo independent post 2

Ovaj, godišnji sajam omogućit će kustosima, galeijama, kolekcionarima, urednicima i ljubiteljima umjetnosti mogućnost otkrivanja najboljih talenata današnjice i također mogućnost kupnje njihovih radova. Više o ostalim izlagačima, sudionicima i sadržaju programa možete saznati na PhotoIndependent.com.

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori