Među najljepšim wedding fotografijama našla se i jedna iz Hrvatske
Među najljepšim wedding fotografijama našla se i jedna iz Hrvatske

Među najljepšim wedding fotografijama
našla se i jedna iz Hrvatske

Fotografija mladog hrvatskog fotografa Dine Mihovilovića našla se u novoj publikaciji renomiranog fotografskog magazina Rangefinder. U publikaciju specijaliziranu za fotografije vjenčanja, iza koje je koje je 65 godišnja tradicija, uvrštena je ona nastala upravo na njegovoj rodnoj Korčuli. Vješto oko u sretnim će mladencima uspješno raspoznati jednog od naših najboljih tenisača Matu Pavića i njegovu  suprugu Katarinu, koji su u bračnu luku uplovili u rujnu 2023. godine.

Bio je ovo sjajan povod za razgovor s mladim fotografom, čiji je talent prepoznat još 2015. godine kada se jedna njegova fotografija našla u užem izboru za naslovnicu časopisa National Geographic.

Dino Mihovilović

Od Korčule do…

Fotografirati sam počeo još kao dijete, rodio sam se i odrastao na Korčuli, taj jedan mir i melankoličnost te okolnosti odrastanja sam pretočio u umjetnost, otkriva nam Dino kako je započela njegova fotografska priča. Od prvih novaca koje je zaradio još u srednjoškolskim godinama danima na buvljaku je kupio prvi digitalni aparat. U to vrijeme, velika inspiracija bili su mu filmovima Alfreda Hitchcocka. Zavolio je šarm analogne tehnike i započeo s eksperimentiranjem.

Želja za uspjehom odvela ga je iz rodne Korčule u Zagreb, jer je, prema vlastitim riječima, poželio postići nešto više. U počecima kad sam preselio u Zagreb prije 10 godina fotografirao sam i snimao, ali tada s tim budžetom nisam mogao najbolje funkcionirati. Gotovo svatko tko je imao bilo kakvu kameru u kućanstvu, vjerujem da je bila bolja od moje, otkriva.

Dino Mihovilović

O najdražoj fotografiji

Ponukan željom za ulaganjem u vlastitu opremu, zaposlio se u jednom renomiranom zagrebačkom hotelu, a uz to radno iskustvo veže i neke zanimljive priče. Jednom sam trebao poslužiti premijera i Ursulu von der Leyen s pićem dobrodošlice i tu je krenulo moje poslovno samopouzdanje. Jedna od ljepših uspomena je bila ta kad sam s kolegicom pričao o frontmanu benda Duran Durana, Simonu Le Bonu. Pretpostavljam kako je i on to čuo jer sam bio u euforiji, a nakon što se digao sa stola rekao je kolegici da me pozove. Ostala mi je jedna fotografija za uspomenu, ujedno jedna od najdražih, priznaje nam.

Dino Mihovilović
Dino Mihovilović

Uživa u onom što radi

Fotografija nastala na vjenčanju dovela ga je u prestižnu publikaciju, no priznaje kako ga se wedding fotografija u početku nije previše dojmila. Rekao sam moram objediniti sve u toj fotografiji, svoju ekspresiju, način svog života, umjetnost, priču i film. I polako sam to gradio, imao sam viziju nečeg što volim i sto bi se moglo svidjeti publici. Danas uživam u blagodatima tog truda. Izuzetna je čast moći se baviti time, upoznavati inspirativne ljude i mjesta, otkriva.

Želja mu je nastaviti se razvijati u profesionalnom smjeru te svojim objektivom uhvatiti sretne trenutke parova diljem Europe. Njegove preostale radove možete pronaći ovdje.

Foto: Dino Mihovilović

Učitati još
Zatvori