Konačno je kod nas stigla knjiga po kojoj je snimljena Netflixova hit serija
Konačno je kod nas stigla knjiga po kojoj je snimljena Netflixova hit serija

Konačno je kod nas stigla knjiga po kojoj je
snimljena Netflixova hit serija

Povijesne romanse neke su od najzanimljivijih i najomiljenijih knjiga mnogima. Jedna takva adaptirana je i u Netflixovu hit seriju koju nema tko nije gledao. Pričamo, naravno o Bridgertonu. Knjiga ima nekoliko dijelova koji prate londonsku plemićku elitu u ranom 19. stoljeću. Ove godine na Netflix je stigao i spin-off koji prati Kraljicu Charlotte kada je bila mlađa, a također je napravljen prema knjizi.

Ta knjiga sada je napokon dostupna i kod nas.

Kraljica Charlotte

Roman Kraljica Charlotte je prequel Bridgerton serijala. Prati to kako je kraljica Charlotte došla na postolje i na njezinu ljubavnu priču s kraljem Georgeom III. Kada 1761. njemačka princeza Charlotte dođe na britanski dvor kako bi se udala za mladog kralja Georgea, ona nije ono što je britanski dvor zamislio. Ona je inteligentna, neovisna, tvrdoglava i svojevoljna.

U svojoj novoj ulozi Charlotte mora naučiti plivati među zamršenim odnosima dvora dok se istovremeno brine za vlastito srce. Sve se više i sve jače zaljubljuje u Georgea iako je on tjera od sebe. Tu je i velika tajna koju George skriva, a koja ako bi se otkrije, mogla uzdrmati cijelu monarhiju. Charlottina i Georgeova ljubavna priča sve više se razvija, a novopečena kraljica će morati shvatiti kako imanje moći znači da može mijenjati društvo.

Kraljica Charlotte

Kraljica Charlotte dio je Bridgerton serijala, ali ipak i knjiga za sebe. Ako volite Bridgerton knjige i seriju, onda morate nabaviti primjerak ove povijesne romanse. Romane je napisala Julia Quinn koja je s njima tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana The New York Timesa.

Foto: IMDb, Mozaik knjiga, Pexels

Učitati još
Zatvori