Pronašli smo knjige koje nas podsjećaju na naše omiljene serije
Pronašli smo knjige koje nas podsjećaju na naše omiljene serije

Pronašli smo knjige koje nas
podsjećaju na naše omiljene serije

Kada završimo gledati našu omiljenu seriju, nastane praznina koju uvijek tražimo popuniti. Nekad je teško jednu seriju zamijeniti drugom pa smo ih danas odlučili zamijeniti knjigama. Knjizi se jednako prepustimo kao i seriji, a postoji toliko dobrih i neistraženih koje vrijedi pročitati. Zato smo pronašli knjige slične omiljenim serijama koje morate pročitati.

knjige koje podsjećaju na serije

Ako volite Bridgerton, pročitajte Kako pokoriti vojvodu

Netflixova hit serija Bridgerton osvojila je gledatelje, ali i pobudila želju za povijesnim romansama i dramama. Dok čekamo treću sezonu, čitamo roman Kako pokoriti vojvodu. Riječ je o šarmantnoj povijesnoj romansi koja neodoljivo podsjeća na Bridgerton. I da, znamo da smo mogle preporučiti Bridgerton knjige kao zamjenu za seriju, ali odlučili smo se na malo drugačije štivo. Engleska, 1879. godina. Mlada Annabelle Archer jedna je od jedinih studentica na Sveučilištu Oxford. Siromašna je, ali pametna i u zamjenu za školarinu dužna je privući utjecajne muškarce u pokret za ženska prava. Dok se bavi time, upozna hladnog i proračunatog vojvodu od Montgomeryja. Počinje osjećati sve veću privlačnost prema njemu, a uskoro on pred nju stavi sasvim drugačiju ponudu. Uvučena u strastvenu bitku i uz sve jaču privlačnost, Annabelle će morati otkriti što je potrebno učiniti kako bi pokorila jednog vojvodu.

knjige koje podsjećaju na serije

Ako volite The Fall of the House of Usher, pročitajte Sestre sudbe

The Fall of the House of Usher najnovija je Netflixova hit serija koja je i sama inspiraciju pronašla u književnosti. Točnije, u poznatom autoru Edgaru Allanu Poeu. Serija je horor komedija s elementima fantasyja i misterije, a pronašli smo savršenu knjigu koja je može zamijeniti. Sestre sudbe roman je koji spada u znanstvenu fantastiku i fantasy žanr, a ima i elemente humora. Prati tri vještice koje žive u osami. Kada je njihov kralj okrutno ubijen, a njegov rođak ukrade prijestolje, mladi princ nestane. Među vješticama je najstarija i najmudrija Baba. Ona smatra kako se ne treba miješati u kraljevsku politiku, no nekada je teško odoljeti. Tri vještice se udružuju kako bi spasile mladog princa i vratile ga na prijestolje.

knjige koje podsjećaju na serije

Ako volite The Last of Us, pročitajte Sjećanje vode

Možda nema serije koja je obilježila ovu godinu više nego The Last of Us. HBO-ov hit s Pedrom Pascalom u glavnoj ulozi temeljen je na poznatoj videoigrici, a smješten je u apokaliptično vrijeme u kojem se za preživljavanje bore Joel i Ellie. Još dugo ćemo čekati na drugu sezonu, a do tad preporučujemo da pročitate roman Sjećanje vode. Radnja je također smještena u apokaliptično vrijeme u kojem svijet više nije ono što je bio. Nakon ekoloških katastrofa, najdragocjeniji resurs je voda, stoga se vodni zločin skupo plaća. U takvom svijetu, jedna od najbitnijih ljudi je 17-godišnjakinja Noria – majstorica čaja. To je ugledna pozicija jer sa sobom nosi dobro čuvanu tajnu o izvorima svježe vode. No kad se njezina obitelj raspadne, Noria mora odlučiti hoće li slijediti tajnoviti put predaka ili krenuti u zabranjeno istraživanje Izgubljenih zemalja sa svojom jedinom prijateljicom Sanjom.

knjige koje podsjećaju na serije

Ako volite Only Murders in the Building, pročitajte Sobaricu

Only Murders in the Building odlična je serija koju možete gledati i na STAR Channelu, a prati tri stranca (Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez) koji žive u istoj zgradi. Svi troje su opsjednuti true crimeom, a odjednom se pronađu upleteni u slučaj ubojstva. Hit roman Sobarica ima sličan vajb kao i serija. Molly Gray sobarica je u luksuznom hotelu koja je navikla biti nevidljiva. Njezin se život preokrene naopačke kad otkrije mrtvo tijelo ozloglašena gosta, Charlesa Blacka. Molly krene u istragu, sljedeći tragove o kojima se šapuće na hodnicima hotela. Roman je postao bestseler diljem svijeta.

knjige koje podsjećaju na serije

Ako volite Normal People, pročitajte Divni svijete, gdje si

Miniserija Normal People mnogima je omiljena serija, a nastala je prema knjizi irske autorice Sally Rooney. Njezina druga knjiga Razgovori s prijateljima također je adaptirana u miniseriju, no nije toliko dobro prihvaćena. Umjesto da vam preporučimo neke od tih knjiga, preporučujemo vam njezinu treću knjigu Divni svijete, gdje si, njezin podcijenjeni roman koji također zaslužuje svoju miniseriju. Prati mladu spisateljicu Alice koja se odluči preseliti iz Dublina u malo mjesto na zapadu Irske. Tamo preko Tindera upoznaje Felixa, lokalca, s kojim započinje strastveni odnos. U isto vrijeme, njezina prijateljica Eileen u Dublinu doživljava najgore trenutke svog života i počinje ponovno izlaziti s dečkom iz djetinjstva, Simonom. Divni svijete, gdje si ljubavni je roman i roman o prijateljstvu.

knjige koje podsjećaju na serije

Ako volite Gilmore Girls, pročitajte Čitam te kao knjigu

Kultna dramedija iz 2000-ih, Gilmore Girls ima pravi jesenski feel. Prati majku Lorelei i njezinu kćer Rory koje navigiraju svoj život u malom američkom gradu. Čitam te kao knjigu savršeno je štivo kao zamjena za Gilmorice. Roman prati Noru Stephens. Ona je radoholičarka. Radi kao književna agentica i mašta o savršenoj ljubavi. No, njezin dečko je ostavi radi druge cure i ona gubi svu nadu u život kao iz ljubića. Sve dok je prijateljica ne nagovori da provede kolovoz  u malom mjestu Sunshine Falls. Tamo Nora neprestano nalijeće na Charlieja Lastru, književnog urednika kojeg poznaje još iz New Yorka. Iako je maštala o city girl meets small town boy romansi, dobit će nešto sasvim drugačije.

knjige koje podsjećaju na serije

Foto: Profimedia, Čitaj knjigu, Hangar 7, Školska knjiga, V.b.z., Fraktura

Učitati još
Zatvori