Cozy serije koje ćemo gledati ove jeseni
Cozy serije koje ćemo gledati ove jeseni

Cozy serije koje ćemo gledati ove jeseni

Iako je službeno još ljeto, kišno vrijeme podsjeća nas da će jesen uskoro pokucati na vrata. Jedna od omiljenih jesenskih aktivnosti svakako nam je gledanje omiljeni serija i filmova koji nam popravljaju raspoloženje. Kako ne bismo bili bez plana za vikende, izdvojili smo najbolje feel good serije idealne za jesenske dane i izležavanje pod dekicom koje možete pogledati na streaming servisima.

jesenske serije_unsplash

Popis serija idealnih za jesenske dane

Nakon ljeta punog događanja i aktivnosti, potrebni su nam vikendi u kojima ćemo se odmoriti i opustiti na jedan drugačiji način. Kultni filmovi uvijek su dobrodošli, no ovaj put biramo serije s laganom tematikom, bez puno zapleta i dijaloga, a opet zabavne pa su idealne za bingeanje.

Na naš popis uključili smo i sitcom klasike koji uvijek ‘pale’, a ta mala doza nostalgije u njima također nam može popraviti raspoloženje. Tko kaže da je loše vrijeme loša stvar? Ove su serije idealne za jesen i ušuškavanje pod dekicom.

Serije koje su obilježile naše tinejdžerske dane

Tragate li za onim bezbrižnim osjećajem koji ste imali kao srednjoškolci, serije iz tog doba vratit će vas u bezbrižne dane kada je jedino bilo važno zabaviti se, izaći vikendom, pogled simpatije uljepšao vam je cijeli dan, markiranje je bilo rezervirano za buntovnike, a klanovi su se mijenjali na tjednoj razini. Izdvojili smo nekoliko serija s početka 2000-ih koje će vas podsjetiti na te dane.

Gilmoreice

Serija prati domišljatu, veselu i brbljivu Lorelai Gilmore (Lauren Graham) i njezinu kći tinejdžericu Rory Gilmore (Alexis Bledel). Lorelai je velika ljubiteljica kave koja je svoju opsesiju kofeinom prenijela i na svoju kći pa većinu vremena provode i u lokalnoj zalogajnici čiji je vlasnik Luke Danes (Scott Patterson). Odnos između Lorelai i Rory više je prijateljski, nego roditeljski. Jedan od razloga jest taj što Lorelai nije željela imati odnos s kćeri kakav je ona imala sa svojom majkom. Naime, Lorelai je Rory rodila sa samo 16 godina.

Serija prikazuje život kakav on jest – ispunjen likovima koji su histerično smiješni, a ne nedostaje niti ljubavnih zavrzlama. Uz Gilmoreice smo se dobro nasmijali, ronili suze, ali i upijali reference na pop-kulturu i odlično osmišljene sarkastične komentare. Gilmoreice su jedna vrsta ‘hrane’ za utjehu, koja nas uvijek može oraspoložiti.

Gilmorice_profimedia

One Tree Hill

Jeste li tim Lucas ili Tim Nathan, pitanje je to koje smo si postavljali početkom 2000-ih. Naime, gotovo da i nema djevojčice koja u školskim danima nije bila zaljubljena u fatalnog Lucasa. Iako je prošlo deset godina od emitiranja posljednje sezone, i danas se rado prisjećamo omiljenih likova iz ove serije.

Zanimljiva, uzbudljiva i dirljiva serija donosi priču o životu nekoliko tinejdžera iz malog grada Tree Hilla, koji unatoč tome nudi pregršt uzbudljivih zavrzlama. Svaka je epizoda prepuna emocija i humora, a tijekom devet sezona pratimo odrastanje i sazrijevanje likova.

Ipak, u središtu su radnje svakodnevni životni problemi dvojice polubraće Nathana i Lucasa Scotta te njihovih prijatelja i neprijatelja. Lucas i Nathan balansiraju između prijateljstva i rivalstva kako na košarkaškom igralištu, tako i u srcima svojih prijatelja i partnerica. Stoga nije ni čudno što se s lakoćom vežemo uz likove i njihove životne dogodovštine.

One Tree Hill

Sabrina, tinejdžerska vještica

Serija prati život tinejdžerice Sabrine Spellman (Melissa Joan Hart). No to nije obična priča o jednoj tinejdžerici. Ona živi s dvije tete – Zeldom i Hildom i kućnim ljubimcem, mačkom Salemom koji govori.  Naime, Sabrina na svoj 16. rođendan saznaje da je zapravo vještica. Stoga pratimo njezino usklađivanje normalnog života s ovim čarobnjačkim. Osim fiktivnih tema, serija se bavi i tipičnim problemima s kojima se susreću mlade djevojke.

Sabrina, tinejdžerska vještica

Serija koja je rušila rekorde gledanosti

Iako radnja ove serije nije nimalo cozy, Igra prijestolja je serija koju morate pogledati. Serija je to koja je svojevremeno rušila sve rekorde gledanosti, što zbog radnje, što zbog lokacije snimanja. Kako god bilo, idealna je za duge večeri i kada želite nešto napetiju radnju.

Igra prijestolja

Mislimo da ovu seriju ne treba puno predstavljati. Naime epska je to priča o borbi za vlast, Željezno prijestolje, između dvije moćne obitelji u zemlji gdje ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati cijeli život. Napeta radnja i zanimljivi dijalozi držat će vas prikovane uz ekran do samog kraja, a tmurna i mistična atmosfera idealna je za prve maglovite jesenske dane.

 

Igra prijestolja

Sitcomi

Ako ste ipak više za humoristične kratke sitcome, s kultnim klasicima nikako ne možete pogriješiti. Idealni su za podizanje raspoloženja.

Seinfeld

Jedna od najuspješnijih humorističnih serija u povijesti televizije premijerno je prikazana 1989. i prikazivala se devet sezona. Serija je često opisivana kao “show o ničemu”, a prema mišljenju mnogih gledatelja jedna je od najhumorističnijih serija ikad. Zbog duhovitih skečeva i humorističnih pošalica te prikaza svakodnevice, stekla je kultni status. Iako je prošlo mnogo vremena od prve epizode, radnja koja je jednostavna lako se može preslikati i na današnju situaciju pa joj to omogućuje i popularnost među novim generacijama.

Stoga ako se želite dobro nasmijati, priključite se Jerryju, Elaine, Krameru i Georgeu te pogledajte kakve ih sve zgode i nezgode očekuju.

Seinfeld

Prijatelji

Postoje neke serije kojima se uvijek i iznova vraćamo – jedna od njih su i Prijatelji. Serija koja je postala puno više od samo još jedne humoristične serije. Kultna je to serija koja je obilježila cijelu jednu generaciju, a odličan je izbor, što zbog duhovite radnje, što zbog kratkog trajanja epizoda, za bingeanje. Ako tragate za opuštajućom i cozy atmosferom, Prijatelji su odlična destinacija. Pridružite im se u Central Perku i popijte kavu s Monicom, Chandlerom, Rachel, Phoebe, Rossom i Joeyjem te se nasmijte njihovim dogodovštinama. Kombinacija jednostavnog humora, romantike i prikaza života u New Yorku, savršena je za vikend chill pod toplom dekicom.

Prijatelji
Prijatelji_Profimedia

Foto: IMDb, Pexels, Unsplash, Profimedia

Učitati još
Zatvori