Macy Gray dolazi u Zagreb

Macy Gray dolazi u Zagreb

Macy Gray

Soul kraljica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray, predstavit će svoje novo deveto izdanje ‘Stripped’, nedavno objavljen i odmah po izlasku je debitirao na trećem mjestu Billboard Jazz albuma, na koncertu u zagrebačkoj Tvornici 9. ožujka 2017. godine.

Intimniji, ogoljeni i iskreni izričaj Macy donosi na albumu ‘Stripped’ koji je sniman uživo u crkvi u Brooklynu, a u samo dva dana Macy i band su napravili album od 10 pjesama. Uz nove autorske pjesme poput ‘Annabelle’ koju naziva jednom od najdražih pjesama ‘The Heart,’ ili ‘Lucy’ koju je s bendom napisala na snimanju, Gray je na album uvrstila i novu verziju njenog megahita ‘I Try’, ili ‘She Ain’t Right For You’ kojem je dodan reggae prizvuk, a poigrala se i s ‘Redemption Song’ Boba Marleya i coverom ‘Nothing Else Matters’ koju originalno potpisuje Metallica.

Nadarena pjevačica i autorica oduševila je glazbenu industriju objavom debitantskog albuma ‘How Life Is’ iz 1999. godine koji je sadržavao globalni hit ‘I Try’. Album i singl su je lansirali u zvjezdanu postavu, a prvijenac se prodao u preko 15 milijuna primjeraka i Gray donio dva Grammyja i dvije MTV nagrade, te je označio početak njene sjajne karijere. Nakon toga je objavila još sedam albuma među kojima i sjajni ‘The Trouble Of Being Myself’, kao i ‘Talking Book’ obradu pjesama Stewie Wondera ili ‘The Way’ kojeg je naslijedio upravo izdani ‘Stripped’. Uz bogatu glazbenu karijeru Macy se izgradila i kao glumica, pojavljivajući se u filmovima kao što su ‘Training Day’, ‘Idlewild’ i ‘Shadowboxer’.

U industriji u kojoj je počelo nedostajati pravih umjetnika, izgradila je svoju viziju, stvarajući glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa čemu je, dakako, pridonio njezin ‘promukli’ vokal. Njen umjetnički integritet i inovativnost pridobio joj je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 170kn, a na dan koncerta po cijeni od 195kn na službenim prodajnim mjestima, Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13 te eventim.hr.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori