Odlična prilika za hrvatske scenariste

Odlična prilika za hrvatske scenariste

'Sex And The City'

‘Sex And The City’

Svi zaljubljenici u filmove i serije svake godine s nestrpljenjem čekaju koju i kakvu će novu seriju ili televizijski film medijska kuća HBO izbaciti na male ekrane. Njihovi visoki standardi postali su opće poznata stvar, još od serija ‘Sex and the City’, ‘True Blood’, ‘Game of Trones’, ‘Six Feet Under’, ‘The Wire’ pa sve do ‘Girls’ i ‘The Night Of’.

'Game of Thrones'

‘Game of Thrones’

Još od 2010. godine HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj kao što su nagrađivana miniserija ‘Gorući grm’ (Burning Bush) te vrhunske dramske serije ‘Lagodan život’ (Aranyélet), ‘Mamon’, ‘Pakt’, ‘Shall We Kiss’, ‘Čopor’ (Wataha) i mnoge druge. Iako kreirane na ne-engleskom govornom području osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni.

'Six Feet Under'

‘Six Feet Under’

Nakon serija uspješnica u navedenim zemljama, HBO želi razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina te Crna Gora i objavljuju natječaj za najbolje scenarije! Natječaj je otvoren za sve, a detalje saznajte na linku.

'The Night Of'

‘The Night Of’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori