Žarište je novi glazbeni program u gradu – ovaj petak svira Pseća plaža
Žarište je novi glazbeni program u gradu – ovaj petak svira Pseća plaža

Žarište je novi glazbeni program u gradu – ovaj petak svira Pseća plaža

Svi koji dobro poznaju zagrebačku autorsku scenu, znaju da talenata ne nedostaje, ali da je s koncertnim prostorima druga priča. U odnosu na druge europske gradove, ali i na Zagreb otprije nekoliko godina, u velikom smo deficitu dobrih prostora koji mogu zadovoljiti razne uvjete stvaranja.

Naravno tu je nekoliko sjajnih klubova, udruga, kafića i festivala koji svakodnevnim radom održavaju scenu na životu – no potrebe za više svakako ima uvijek. Upravo to je bila misao vodilja za pokretanje Žarišta – novog koncertnog programa suvremene autorske glazbe.

Novost na sceni

Zagrebačka autorska scena je kvalitetna i raznovrsna, ali otežano ostvaruje svoj puni potencijal zbog sve manje prostora u kojima je moguće predstavljanje izvođača javnosti. Upravo zato, u suradnji sa Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija Novi prostori kulture pokreću Žarište.

pseća-plaža-2

Žarište u Kontesi

Smješten u Klubu Kazališta Komedija – Kontesa (Cesarčeva 2), Žarište predstavlja značajan korak prema profesionalizaciji uvjeta rada za autore i autorice te korak prema obogaćivanju kulturne ponude grada Zagreba. Cilj programa je pružanje umjetničke platforme za izvedbu autorske glazbe te osiguravanje novog mjesta za otkrivanje glazbenih izvođača. Žarište će biti mjesto susreta, inovacije i kreativnog izražaja u samom srcu Zagreba.

Program je krenuo prošli tjedan

Prvi najavljeni izvođači koji su nastupili u sklopu programa su Doringo (petak, 3.5.) – instrumentalni progressive rock bend koji u različitim oblicima djeluje još od 2006. godine. Prava glazbena poslastica tek slijedi i to ovog petka (10.5.) kada se na stage penje Pseća plaža – audio-vizualni bend osnovan 2016. s idejom stvaranja psihodeličnih melodija s tropskim ritmovima i dozom nostalgije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori