Tko kaže da je ljeto gotovo? Sljedeći vikend sprema se party sezone na Krku, znamo sve o njemu
Tko kaže da je ljeto gotovo? Sljedeći vikend sprema se party sezone na Krku, znamo sve o njemu

Tko kaže da je ljeto gotovo? Sljedeći vikend sprema se party sezone na Krku, znamo sve o njemu

Već je sredina kolovoza i ljeto se bliži kraju. No za sve kojima nije dosta partijanja, pobrinuo se klub Diamond kod Malinske na Krku, koji je već prve sezone ovaj čarobni otok pretvorio i u party destinaciju. Klub, koji je unio novu svježinu i prodrmao pomalo uspavani noćni život na sjevernom Jadranu, već je ugostio brojne svjetske zvijezde elektroničke glazbe. Slike sjajnih partyja u Diamondu obišle su svijet, i to ne samo s nastupa Shaquillea O’Neala, odnosno DJ Diesela, kojemu su se u zabavi pridružili i NBA kolege Luka Dončić i Goran Dragić.

diamond klub

Klub s najljepšim pogledom na Kvarnerski zaljev pohodili su ovog ljeta i Roger Sanchez, Mahmut Orhan, Mark Knight, Korolova, Burak Yeter, Ofenbach i druga velika imena. Pravi spektakl uslijedit će sljedećeg vikenda na svojevrsnom zaključenju sezone kad će publiku 18. kolovoza rasplesati australsko-novozelandski hitmejkeri Shouse, a 19. kolovoza i južnoafrički house majstor Themba.

Stiže duo Shouse – tvorci megahita ‘Love Tonight’

Priča dvojca Shouse počela je nakon preseljenja Eda Servicea s Novog Zelanda u Melbourne gdje je u jednom od pohoda po klubovima upoznao Jacka Madina, dotad rock i folk glazbenika. Dvojac se brzo sprijateljio i odlučio osnovati, kako sami kažu, ‘weirdo-house’ duo. Zanimljivo je da je prva pjesma koju su zajedno napravili bila „Love Tonight“, a zamislili su je kao malu parodiju nekadašnjeg Band Aid hita „We Are The World“ te za tu priliku čak okupili zbor 50-ak njima omiljenih lica sa scene u Melbourneu.

No, ubrzo su i napravili stanku od glazbe i posvetili se drugim poslovima. Činilo se da će Shouse i njihova pjesma ostati zaboravljeni, no prošle su godine producenti Oliver Huntemann i Vintage Culture napravili odvojene remixe za „Love Tonight“ koji su odmah postali popularni na Tik Toku. Nakon što ju je potom obradio i David Guetta, pjesma je postala najveći prošloljetni hit, a ujedno i deklaracija ljubavi u vrijeme izolacije.

„Love Tonight“ je završila na vrhovima svjetskih top ljestvica s milijardu streamova na internetskim servisima, a Shouse je lansiran u visine. Istim putem ide njihov ovoljetni hit “Won’t Forget You” kojim su potvrdili nevjerojatnu sposobnost stvaranja himni solidarnosti koje sežu šire i dublje od plesnog podija. Duo iz Melbournea sada svira na najprestižnijim glazbenim događajima, a na Krk stižu u četvrtak, 18. kolovoza, upravo nakon nastupa na glasovitom Tomorrowland festivalu te gostovanja na Ibizi s Davidom Guettom.

Thembu podržava slavni Black Coffee

Već dan kasnije, u petak, 19. kolovoza, na najljepšu pozornicu na Kvarneru penje se Themba, južnoafrička DJ zvijezda najboljih svjetskih klubova i festivala. O njemu najbolje govori činjenica da je najbliži suradnik slavnog Black Coffeeja, jednog od najslavnijih svjetskih house DJ-a i producenata.

Black Coffee i Themba

Black Coffee je remiksirao neke od najpoznatijih Thembinih hitova, a zajedno imaju i rezidenciju u klubovima u New Yorku i Ibizi.

Upravo 2022. godina bit će zvjezdana za Thembu. Ovog je ljeta dobio svoju večer u klubu Chinois na Ibizi, kao i rezidenciju u ZOUK-u, novom centru zabave u Las Vegasu, rame uz rame sa zvijezdama poput Carla Coxa i Jamieja Jonesa. Themba uživa i u ulozi ambasadora zaklade Bridges For Music u Južnoj Africi. S popularnim DJ-em Dubfireom održava radionice za mlade talente u njihovoj školi Langa, svojevrsnom kreativnom hubu za pojedince koji žele razvijati svoje vještine u produkciji i glazbenom biznisu.

U klubu Diamond Themba će predstaviti svoj jedinstveni zvuk satkan iz njegovih afričkih korijena te uz suradnju lokalnih autora, pjevača i udarkaljaša, stvarajući prepoznatljiv potpis na elektroničkoj sceni. I sve to pod svojim geslom: osmijehom promijeni svijet, ne daj da ti svijet otme osmijeh!

Sigurni smo kako stoga vrijedi isplanirati vikend na Krku, otoku koji uz vrhunsku zabavu nudi i uživanje u prekrasnim plažama, planinarskim stazama, adrenalinskim atrakcijama, kao i u odličnim vinima i gastronomskoj ponudi.

Ulaznice za događaje u Diamondu dostupne su u Entrio sustavu ili putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/malinska/diamond-club

Foto: Diamond Club, PR

Učitati još
Zatvori