Intervju: Poznata ukrajinska DJ-ica ovog petka nastupa na Krku
Intervju: Poznata ukrajinska DJ-ica ovog petka nastupa na Krku

Intervju: Poznata ukrajinska DJ-ica
ovog petka nastupa na Krku

Na elektroničkoj sceni već je dulje vrijeme sve više žena s uspješnom producentskom i DJ karijerom. Brzi uzlet na sceni doživjela je i Korolova, ukrajinska umjetnica koja plijeni pozornost izgledom, ali i glazbenim izričajem melodičnog housea i techna. O njezinoj popularnosti govori podatak da je samo u jednoj godini imala 60 nastupa u čak 20 zemalja, a njezini videi na Youtubeu dosežu desetke milijuna pregleda.

Korolova

Iako užasnuta situacijom u svojoj zemlji, Korolova smatra kako će najbolje pomoći svirajući i dalje po važnim svjetskim klubovima i festivalima. Svojim emotivnim, ali i energičnim zvukovima u petak, 29. srpnja rasplesat će i publiku novog kluba Diamond na Krku.

Ponovno dolazite u Hrvatsku. Jeste li već nastupali ovdje? Čega se posebno sjećate?

Sretna sam što se vraćam u prekrasnu Hrvatsku. Bila sam u Splitu prošlog ljeta i svirala na privatnom tulumu na brodu mojih prijatelja. Želim samo reći da je Hrvatska nevjerojatna.

Korolova

Kako su izgledali vaši počeci? Koji je bio odlučujući trenutak za ulazak u svijet glazbe?

U glazbi sam cijeli život, počevši od glazbene škole još kao 6-godišnjakinja. Moja DJ karijera započela je prije 10 godina, a prije toga bila sam najveća ljubiteljica elektroničke glazbe te plesačica u showu na velikim festivalima kao što su Sensation White i Godskitchen.

Je li bilo teško uspjeti?

Ne bih rekla da je bilo teško. Nikad mi nije bio cilj biti na vrhu ili poznata. Jednostavno uvijek radim ono što volim, produciram, puštam glazbu i to radim sa strašću.

Korolova
Korolova

Kako ste pronašli svoj osobni glazbeni stil? Zašto melodični techno?

Ova je glazba uvijek bila sa mnom u autu i mojim slušalicama, pa mi ju je prirodno svirati. Uživam u svakoj minuti svog seta. To je vrlo emotivna glazba, intenzivna.

Bavite se i producentskim radom. Čime se pritom vodiš? Kako stvaraš glazbu i koji osjećaj nastojiš pobuditi?

Sve melodije mi padnu na pamet u različitim situacijama. Ponekad čujem neki zvuk koji mi se sviđa na ulici, snimim ga, a poslije ga pokušavam postići i u studiju. Volim raditi s vokalistima, oni uvijek daju najbolje trenutke pjesmama.

Korolova

Na nastupima je posebno važna kemija s publikom. Kako to postižete?

Da, mislim da je najvažnije podijeliti dobre vibracije s ljudima i oni to osjete.

Imate nastupe diljem svijeta. Kojih se posebno sjećate?

Svaki tulum mi je poseban, a osjećaji su uvijek drukčiji. Ponekad je na malim tulumima bolja atmosfera od nastupa na stadionu.

U posljednje vrijeme postoji trend uspješnih žena na elektroničkoj sceni. Kako to objašnjavate?

Teško je to reći kad vidite koliko ima uspješnih muških imena na DJ sceni, ali sretna sam što je sve više lijepih i uspješnih dama.

Korolova

Svi suosjećamo s Ukrajinom. Kakvi su vaši osjećaji? Je li teško raditi s mislima na užas u vašoj zemlji?

Prije svega, želim reći veliko hvala svim ljudima koji podržavaju moju zemlju. Jako je teško svirati nakon svih ovih strašnih vijesti koje svakodnevno stižu iz Ukrajine, ali najbolje što mogu učiniti je nastaviti raditi i pomoći novcem ljudima i životinjama u mojoj zemlji.

Prije rata elektronička scena u Ukrajini bila je vrlo živa. Što se sada događa s njom i kako je glazbena javnost reagirala na cijelu situaciju?

Za sada imamo u Ukrajini neke dobrotvorne akcije, ali nije kao prije. Svi DJ-i i promotori iz Ukrajine daju sve od sebe da podrže našu zemlju i vojsku da ovo što prije završimo i da se svi vratimo normalnom životu. Kad rat završi, planiram dobrotvornu turneju u puno gradova Ukrajine. Svirat ću besplatno, pola zarade planiram dati za obnovu ovog grada, a drugu polovicu za podršku promotorima iz ovih gradova, jer oni su također već šest mjeseci bez posla.

Živimo u nesigurnim vremenima u kojima je teško predvidjeti budućnost, no kakvi su tvoji planovi?

Planiram se nastaviti baviti glazbom, ne mogu zamisliti svoj život bez nje. Nadam se da nas nikakva pandemija ili financijska kriza neće spriječiti da zaplešemo zajedno.

Kakva su vaša očekivanja od nastupa u novom klubu na Krku?

Vidjela sam puno videa iz Diamonda, izgleda fantastično i jedva čekam zasvirati u ovom fantastičnom klubu. Vidimo se na plesnom podiju!

Korolova Diamond Krk

Nastup Korolove uvod je u nastavak sjajnih gostovanja u Diamondu. U petak, 5. kolovoza će u sklopu BSH partyja zasvirati Joey Daniel i Stacey Pullen, dok dan kasnije impresivnu pozornicu u Diamondu zaposjeda turska zvijezda Burak Yeter. Slavni francuski duo Ofenbach nastupa 12. kolovoza, a pravi spektakl slijedi 18. kolovoza kad stiže duo Shouse, poznat po megahitu Love Tonight. Jednako atraktivan bit će 19. kolovoza i nastup južnoafričkog house DJ-a Thembe, zvijezde klubova i festivala od Ibize do Meksika.

Ulaznice za nastup Korolove mogu se nabaviti putem poveznice: www.entrio.hr/event/korolova-diamond-club-11631

Foto: PR

Učitati još
Zatvori