Taylor Swift izbacila je novi, dvostruki album The Tortured Poets Department
Taylor Swift izbacila je novi, dvostruki album The Tortured Poets Department

Taylor Swift izbacila je novi, dvostruki
album The Tortured Poets Department

Željno iščekivani 11. studijski album jedne od najvećih kantautorica današnjice, Taylor Swift napokon je stigao! Taylor je objavila sve pjesme na svom YouTube kanalu danas, 19. travnja. Nazvan The Tortured Poets Department, glazbenica ga je najavila na ovogodišnjim Grammyjima, no nitko nije očekivao da će ga već cijelog pustiti van, bez prethodnih singlova.

Novi album

Otkad je stupila na scenu 2006. godine, slatka All-American girl Taylor Swift profilirala se u jednu od najpopularnijih kantautorica danas. Njezina legija fanova strastveno je podržava u svemu što izbaci, a koncertne turneje su joj rasprodane u rekordnom roku. Malo zvijezda danas uživa status poput Taylor. Voljeli je ili ne, riječ je o možda i najvećoj glazbenoj zvijezdi trenutno. Upravo zvjezdani status joj i dopušta da nonšalantno izbaci novi album.

The Tortured Poets Department sadrži 16 pjesama, među kojima su i suradnje s Post Maloneom i Florence + the Machine. Tekstove pjesama potpisuje sama Taylor, dok je za produkciju zaslužan njezin čest suradnik Jack Antonoff. Prvi singl, po svemu sudeći će biti upravo pjesma s Post Maloneom – Fortnight koja na YouTubeu ima već preko milijun pregleda. Uskoro će izaći i spot koji je Taylor teasala na svom Instagramu, a koji referencira hit film Poor Things. Osim albuma sa 16 pjesama, Taylor je objavila i dvostruku verziju albuma – The Anthology s dodatnih 15 pjesama.

Značenje albuma

Iako se službeno ne zna odakle potječe ime novog albuma, kako to inače biva, postoji jedna dominirajuća teorija. Naime, Taylor je poznata po tome da inspiraciju pronalazi u svojim prošlim romantičnim vezama, što mnogi vole komentirati. Prije nego što je sreću pronašla s trenutnim partnerom Travisom Kelceom, Taylor je dugo bila u vezi s britanskim glumcem Joeom Alwynom, njezinim najdužim partnerom do sad. Malo toga se o njima znalo, a kada su prekinuli to je bio šok za mnoge fanove. Mnogi smatraju da ime njezinog albuma aludira na intervju glumca Paula Mescala koji je otkrio da je u grupnom chatu s Andrewom Scottom i Taylorinim bivšim, Joe Alwynom koji se zove The Tortured Men Club. Sličnosti zaista ne nedostaje, no sigurni smo da zapravo nikada nećemo znati je li Taylor aludirala na to ili je riječ o slučajnosti.

U nastavku vas ostavljamo s prvom pjesmom na albumu, Fortnight.

Foto: IMDb, Instagram (@taylorswift)

Učitati još
Zatvori