Peki i Grše servirali su novi ljetni hit koji nam ne izlazi iz glave. Pogledajte spot za Mangio Pasta
Peki i Grše servirali su novi ljetni hit koji nam ne izlazi iz glave. Pogledajte spot za Mangio Pasta

Peki i Grše servirali su novi ljetni hit koji nam ne izlazi iz glave. Pogledajte spot za Mangio Pasta

Sredinom travnja mladi reper iz Drniša – Peki, objavio je debitantski solo album Fortuna. U prvih tjedan dana od objave samo na Spotifyju prikupio je više od 200.000 streamova. Kao jedna od najslušanijih pjesama s ovog izdanja istaknula se Mangio Pasta, duet s Gršom koji je u kratkom roku postao favorit publike. Ovom prilikom pjesma je predstavljena kao drugi po redu singl s Pekijevog albuma prvijenca. Prateći videospot ispunjen je atmosferom mediteranskog načina života.

Mangio Pasta

Album prvijenac

Na svom prvom solo albumu Fortuna, Peki je predstavio 12 autorskih pjesama. Među njima se kao gosti pojavljuju vodeća imena domaće hip-hop scene. Oni su Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše, kao i mlada trap senzacija, velikogorički reper Baks.

U kreiranju albuma Fortuna sudjelovalo je šest producenata, a to su Mihovil Šoštarić Lockroom i El Maar te Trky, Traposlavia, Fynolla i Luka Pekas. Uz njih, na izdanju su sudjelovali i glazbenici Ante Labetić (violina), Matej Vukić (truba) i Branimir Župić (klavir). Prateće vizuale i artwork kreirali su blck.xcvi i Marin Ćosić (hrapavastr).

Mangio Pasta

Pjesma Mangio Pasta se odmah po objavi albuma istaknula kao jedan od favorita publike te je vrlo brzo ušla u Billboard Croatia Songs listu. Tamo se nalazi već sedam tjedana, a samo na Spotifyju je do sada ostvarila više od milijun i pol streamova. Na samom ulasku u ljetni period, Peki i Grše ovaj duet predstavljaju kao novi singl s albuma Fortuna, zajedno s pratećim videospotom, za koji su zaslužni Luka Matković i Ana Cindrić.

Pravog imena Josip Pekas, ovaj mladi izvođač, autor i producent odrastao je u glazbenoj obitelji i stekao je formalno glazbeno obrazovanje. Svira saksofon i bubnjeve, a pisanjem i produciranjem glazbe počeo se baviti samo tjedan dana prije nego što je napravio prvu pjesmu. Iza sebe ima niz festivalskih nastupa, zamijećenih suradnji kao i EP izdanje Druga strana lica iz 2022. godine. Pred njim je period ljetnih festivalskih koncerata. Među prvim potvrđenima je nastup na festivalu Beat na moru, krajem kolovoza na otoku Krku.

Mangio Pasta

Pekijev debitantski album Fortuna dostupan je na svim glazbenim streaming platformama, u izdanju diskografskih kuća Fallo Da Solo/yem.

Foto: Ana Cindrić

Učitati još
Zatvori