Grše ima veliki koncert u Tvornici – pričali smo s njim 
Grše ima veliki koncert u Tvornici – pričali smo s njim 

Grše ima veliki koncert u Tvornici
– pričali smo s njim 

Kako stvari stoje još će jedna veljača biti u znaku jednog od najboljih hrvatskih repera – u zagrebačku Tvornicu kulture po treći put za redom stiže Grše. Ovaj triljski reper već je napunio Tvornicu u veljači ove godine, a novi koncertni spektakl sprema za 10. veljače 2024.

Grše je hit

Nema kluba, kafića, festivala, tuluma i druženja na kojem ovo ljeto niste mogli čuti Mamma Mia, a ova, kao i sve druge pjesme glazbenika koje broje milijunske preglede i skupljaju nagrade, vrlo su brzo naišle na odobravanje publike i struke. Svi su čuli za Gršu, a mi smo odlučili pobliže vam ga predstaviti. Grgo Šipek s dva albuma Tilurium (2019.) i Platinum (2021.) opravdano je pomeo konkurenciju i uspeo se na visoke stepenice hrvatskog hip-hopa. Iako je u malo vremena napravio mnogo toga, znamo da njegovo najjače vrijeme tek dolazi i tom se posebno veselimo. S užurbanim rasporedom, uspio je uloviti vremena da popijemo kavu, odradimo fotkanje i intervju te tako najavimo koncert u zagrebačkoj Tvornici. Pristojan, s dvije noge čvrsto na zemlji, s dobrim smislom za humor, predan radu, ali i obitelji, Grše, čini nam se ima sjajnu formulu za uspjeh.

Journal_Grše-15
  • Ti si prvi hrvatski glazbenik koji se našao na vrhu liste najslušanijih pjesama na digitalnim streaming servisima u Hrvatskoj, Billboard Croatia Songs. Kako se osjećaš zbog toga?

Osjećam se ponosno, ponosan i na sebe i na moje kolege i prijatelje, Lockrooma i El Maara, što su sudjelovali na tom projektu. Od početka imamo visoke ciljeve tako da je ovo jedna od stepenica prema tom cilju. Sretni smo radi uspjeha Mamme Mie i sada idemo dalje zajedno u nove pobjede.

Journal_Grše-5
Journal_Grše-1
  • Sa singlom Mamma Mia oduševio si publiku i odmah u prvom tjednu objave dosegnuo broj 1 na Billboard ljestvici, kakva je to pjesma?

Pjesma je ljetna, pozitivnog vibea i nešto što je nastalo sasvim spontano u jako kratkom periodu. I instrumental i refren su nastali u 10 minuta.

Journal_Grše-6
  • Dobio si i nagradu Cesarica za Hit svibnja, smatraš li to potvrdom svojeg rada?

Nagrada Cesarica je sigurno potvrda našeg rada i da je publika prepoznala ono što radimo. To nam je motivacija za daljnji rad i sve ono što pripremamo i na čemu radimo.

Journal_Grše-16
  • Imaš svoju izdavačku kuću, tko još čini Blockstar Digital?

Blockstar čine uz mene grupa TTM, Mali Japanac i Bobsi.

  • Kako si proveo ljeto? Nastupao si na brojnim festivalima?

Ljeto mi je dosta radno, imam puno koncerata tako da je malo vremena za uživanje, iako nastojim uvijek izdvojiti barem par dana za nekakvo putovanje i odmor.

  •  Preselio si iz Splita u Trilj. Kako to i kako ti je s obitelji živjeti tamo?

Vratio sam se doma u Trilj, u Trilju imam svoj mir. Jedino se tu osjećam kao doma i tu imam sve što mi trenutno treba.

  • Kako izgleda tvoj uobičajeni dan?

Dosta rijetko mi bude dan sličan onom prethodnom, nastojim unijeti dinamiku u svoj život. Ne volim monotoniju i upasti u loop gdje mi je svaki dan isti.

Journal_Grše-22
  • Kako se opuštaš?

Možda će zvučati čudno, ali opušta me sve ono što je van mog javnog života. Od druženja s prijateljima, igranja nogometa i drugih aktivnosti s njima, do šetnje s psom i izleta s obitelji.

  • Koji su ti glazbeni uzori? Utječu li oni na to kako radiš pjesme?

Uzore nemam, imam inspiracije. Prije sam puno više bio inspiriran drugim glazbenicima, ali u zadnje vrijeme rijetko što slušam kako ne bi utjecalo na moje stvaralaštvo, da razvijem nekakav svoj stil.

  • Imaš dva albuma iza sebe. Kad će novi?

Trenutno radimo na novom materijalu, trebao bi izaći do kraja godine. Ali ne žurimo nigdje, ako izađe, izađe. Bitno je samo da bude kvalitetan materijal.

Journal_Grše-26
Journal_Grše-12
  • Nakon godinu dana vraćaš se na pozornicu Tvornice kulture koju si prošle godine uspješno rasprodao. Kakav je to osjećaj? Stati pred toliko ljudi? 

Za Tvornicu sam emotivno vezan i zaslužna je za neke od najljepših trenutaka koje sam doživio u svom životu. Tako da se veselim opet vratiti u nju. Stati pred toliki broj ljudi je neopisiv osjećaj i nešto što je teško opisati riječima.

Journal_Grše-7
  • Imaš veliku vojsku obožavatelja u Zagrebu, a na tvoje koncerte se poteže i iz drugih gradova. Što svi ti fanovi mogu očekivati od ovog velikog koncerta? 

Kao i uvijek, da ću im dati 110% i da ćemo napraviti nezaboravnu ludnicu.

  • Idemo li ponovno rasprodati kultnu Tvornicu?

 To je jedan od prvih ciljeva trenutno.

Mamma Mia, Mamba, Sip, Highlife, Mamići, Božji dar samo su neki od hitova koje slušamo za malo manje od pola godine. Ulaznice potražite online putem Core Eventa, po early bird cijeni od 9 eura (dostupne do rasprodaje) i standard od 12 eura.

Učitati još
Zatvori