Upoznajte 19-godišnjaka koji je rasprodao Tvornicu kulture. Razgovarali smo s Baksom
Upoznajte 19-godišnjaka koji je rasprodao Tvornicu kulture. Razgovarali smo s Baksom

Upoznajte 19-godišnjaka koji je rasprodao Tvornicu kulture. Razgovarali smo s Baksom

Većina glazbenika na našoj sceni mogu samo maštati o rasprodanoj Tvornici kulture. Taj san pretvorio se u stvarnost za Bartola Stepanića, svima poznatijeg po umjetničkom imenu Baks. I ne samo to. Ovo mu je prvi samostalni koncert, rasprodao ga je u manje od mjesec dana, a ima samo 19 godina.

Baks je nedvojbeno jedna od najvećih mladih nada hrvatskog trepa. Susreli smo se s njim jedno sunčano popodne te razgovarali o novim zvukovima, snovima i tome što možemo očekivati ove subote na koncertu.

Baks
  • Rasprodao si Tvornicu kulture u manje od mjesec dana, čestitamo! Kakav je osjećaj rasprodati svoj prvi samostalni koncert?

Sve se dogodilo naglo i neočekivano. Nadao sam se da će se rasprodati, ali mislim da nitko nije mogao predvidjeti da će se to dogoditi tako brzo.

Baks
  • Koncert je sve bliže, kako teku zadnje pripreme? Što možemo očekivati?

Pripreme se privode kraju, cijeli tim i ja smo uzbuđeni i želimo napraviti što bolji show za publiku.

Baks
  • Vratimo se malo na početak. Još u srednjoj školi si se upustio u glazbene vode. Kako je sve započelo? Već na prvom albumu si surađivao s producentima Trkyem i Traposlaviom, kako se razvijala ta priča?

Oduvijek sam volio glazbu, ali mi nikad nije bilo u planu biti glazbenik. Trky i ja smo napravili prvu pjesmu 2020. godine da vidimo je li nam ide, svidio nam se cijeli proces stvaranja pa smo odlučili nastaviti dalje. Prva dva albuma Izgubljen U Novom Svijetu i Nakon Svega sam većinski radio s Trkyem, da bi se kasnije u vremenu između Nakon Svega i DOPAMIN albuma udružili s Traposlaviom i nastavili dalje zajedno raditi na DOPAMIN i DOPAMIN 2.

Baks
  • Poznata je i tvoja suradnja i prijateljstvo s Pekijem. Obojica ste izbacili nove albume ove godine, rasturili ste na Dritu, a na tvom novom albumu surađujete na čak dvije pjesme. Zašto toliko dobro funkcionirate?

Jako smo dobri prijatelji i zbog toga sve što radimo funkcionira i ima smisla. Obojica volimo raditi.

Baks
  • Znamo da te možemo okarakterizirati kao mladu trap nadu, no što slušaš izvan tog žanra? Ima li netko koga voliš slušati, a da je skroz nespojivo s tobom?

U zadnje vrijeme sam na sve strane. Pokušavam upiti nove zvukove i melodije iz svega što slušam zato uvijek tražim nešto novo. Neki od žanrova što slušam u zadnje vrijeme su amapiano, jazz, house, reggaeton, drum and bass… Spotify mi kaže da su mi najslušaniji artisti u zadnjih mjesec dana Rema i Peso Pluma, rekao bi čak da su oni dosta nespojivi sa mnom, kada bi gledao netko tko me ne poznaje privatno.

Baks
  • Baksa smo već upoznali, imaš prepoznatljiv stil i stage presence, no kakav je Bartol? Kako se najčešće opuštaš?

Bartol skoro ni ne postoji više, svi me sad znaju kao Baksa i stalno sam u glazbi tako da ni nema neke razlike. Kad sam pod stresom ili se samo želim opustit uvijek odem s ekipom negdje.

Baks
  • Iako iza sebe imaš već četiri albuma i rasprodanu Tvornicu, tek ti je 19 godina. U čemu bi se još volio okušati u glazbi, a da još nisi?

Vjerujem da će sve doći s vremenom, kao što je i glazba, ali bi uz glazbu volio u budućnosti ući i u svijet mode.

Baks
  • I za kraj, što nakon Tvornice? Gdje ćemo te još moći slušati i gledati?

Nakon Tvornice ide sve isto kao i do sad, nastaviti ću raditi na novoj glazbi, novoj robi, novim suradnjama i novim nastupima.
Baks
Učitati još
Zatvori