Nominacije za Grammy otkrivaju dominaciju jedne pjevačice. Ne, nije Taylor Swift…
Nominacije za Grammy otkrivaju dominaciju jedne pjevačice. Ne, nije Taylor Swift…

Nominacije za Grammy otkrivaju dominaciju jedne pjevačice. Ne, nije Taylor Swift…

Američka glazbena akademija objavila je nominacije za nagradu Grammy koje nam mogu nagovijestiti najbolje glazbene projekte u godini na izmaku. Službena, 66. po redu dodjela glazbenih nagrada održat će se u nedjelju 4. veljače 2024., u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

Sasvim očekivano, Taylor Swift nominirana je po sedmi put u kategoriji najboljeg tekstopisca, čime je oborila prethodni rekord koji su držali Paul McCartney i Lionel Richie, sa po šest nominacija. Ipak, nakon nominacija u fokusu svjetske javnosti je druga poznata glazbenica…

Taylor Swift

Girl power

Američka r&b pjevačica SZA predvodi listu s najviše pojedinačnih nominacija za nagradu Grammy – ukupno devet, zahvaljujući albumu SOS koji je uz pohvale kritike, donio i komercijalni uspjeh.

Nakon nje slijedi Victoria Monét s ukupno sedam nominacija, dok su Miley Cyrus, Olivia Rodrigo i Taylor Swift ostvarile njih šest. Spomenute tri pjevačice, uz prethodno navedenu SZA, Janelle Monaé, Lanu Del Rey, boygeniusa i Jona Batistea, ostvarile su i nominacije za najbolji album.

Ipak, kada je u pitanju pjesma godine lista se razlikuje u dva imena pa je tako izostavljene Miley Cirus i njezin hit Flowers, kao i skladbe Janelle Monaé, no na njoj su se našli:

Lana Del Rey – A&W

Taylor Swift – Anti-Hero

Jon Batiste – Butterfly

Dua Lipa – Dance the Night

SZA – Kill Bill

Olivia Rodrigo – Vampire

Billie Eilish – What Was I Made For?

SZA

C’mon Barbie, let’s go party

Glazbenika ekipa filma Barbie također ima povoda za slavlje, s obzirom na to da su pjesme iz ostvarenja Grete Gerwig dobile ukupno 11 nominacija u sedam različitih kategorija – od toga, četiri od pet nominacija za najbolju pjesmu napisanu za vizualni mediji pripada pjesmama sa soundtracka koji je producirao Mark Ronson.Barbie i dalje rastura

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori