Albina ima novu pjesmu: Poslušajte kako zvuči Strah
Albina ima novu pjesmu: Poslušajte kako zvuči Strah

Albina ima novu pjesmu:
Poslušajte kako zvuči Strah

Kreativnu i iznimno aktivnu glazbenu godinu Albina zaključuje uz „Strah“ – još jednu autorsku pjesmu i spot kojima nastavlja hrabro dijeliti osjećaje sa svojom publikom. Javnost ju je upoznala kao polufinalisticu prethodne sezone The Voice, svijet je plesao uz njen „Tik-Tok“, a ovu je godinu obilježila autorskim pjesmama „27.“, „Žar“ i „Grad Sve Zna“! Unatoč nazivu najnovije pjesme – jasno je kako nema straha za mladu glazbenicu koja već ima niz planova za 2024.! Iduće godine nastupit će kao posebna gošća internacionalnog Barcelona Eurovision Party 2024, a što još sprema – otkrit će u pravo vrijeme! U međuvremenu, video spot za „Strah“ dostupan je na službenom YouTube kanalu glazbenice, a pjesma se može slušati na svim glazbenim platformama.

Albina
Albina
Albina
Albina

“Najnovija pjesma govori o čari ponovnog susreta”

„Pjesma ‘Strah’ nastala je još prije nešto više od godinu dana, ali jednostavno je čekala svoj trenutak“, otkrila je Albina dodavši kako inspiraciju pronalazi posvuda na čemu je posebno zahvalna budući da joj nove ideje i pjesme dolaze s lakoćom.

„Iako sam dugo bila samokritična kada je riječ o pisanju tekstova i autorskom angažmanu, sad kad sam u potpunosti prigrlila svoj način izražavanja kroz pjesme – ne želim to pustiti! Dapače, rado sve dijelim s publikom“, opisuje te napominje kako se u kreativnom procesu ne voli ograničavati i pripisivati pjesmama točno određeno značenje. Ljepota je u slobodi izražavanja, ali i slobodi interpretiranja te voli pustiti svojoj publici da u pjesmu unesu svoje priče i povežu se s emocijama koje im bude dok ju slušaju. „Najnovija pjesma govori o čari ponovnog susreta i nastala je u jednom pozitivnom ambijentu te ju kao takvu i predstavljam, sve ostalo je na slušateljima“, zaključuje.

Albina
Albina
Albina
Albina

Kadrovi s Brača

Albina potpisuje tekst pjesme, a kao i kod prethodnog singla „Grad Sve Zna“, njenu glazbenu ideju za „Strah“ upotpunili su, dragi joj suradnici i prijatelji, Đana Smajo i Hrvoje Domazet koji (uz Đanu i Albinu) supotpisuje glazbu te stoji iza aranžmana i cjelokupne produkcije, odnosno mixa i masteringa singla.

Iza estetskog pratećeg video spota, također stoje već poznati suradnici, Ana Cindrić i Luka Matković, a svi prekrasni kadrovi – od zore do zalaska – snimljeni su na otoku Braču. Uz posebnu zahvalu Josipu Paštaru Pakiju na narančastom limenom ljubimcu „bubi“ (u kojoj se Albinu u Splitu može vidjeti i ovih dana), velika zahvala ide „Wild Brač“ timu i njihovim konjima koji su spremno prihvatili uloge u spotu.

Albina
Albina
Albina
Albina

“Željela sam nešto posve jednostavno”

„Kod odabira primarne lokacije nije bilo dvojbe. Znala sam da to mora biti ‘Wild Brač’ iza kojeg stoji već poznat mi duo – momci koji su nam za ovu priliku širom otvorili vrata svog malog životinjskog raja na otoku Braču. Zaista imaju prekrasno mnoštvo životinja, a najviše konja, s kojima sam se imala priliku upoznati ranije. Dan je bio predivan, lijepo smo se svi družili i jako sam sretna kako je sve ispalo“, izjavila je Albina koja je imala jasnu viziju što želi za prateći spot, a što je dodatno ostvarila i upustivši se s prijateljicama Deom Mikačić i Karlom Šilović u odabir outfita. „Za ovaj spot sam željela nešto posve jednostavno, nešto što bih nosila i u svakodnevnoj ili nešto posebnijoj prilici, nešto što bih željela imati u svom ormaru. Lepršavo, neopterećeno i ženstveno. Mislim da smo to i postigli.“

Albina
Albina
Albina
Albina

„Albina je ponovo imala smjernice tj. koncept spota na koji smo se nadovezali i stvorili nešto čime smo izuzetno zadovoljni“, dodaje dvojac koji stoji iza spota, „Posebno nam je što se, s čistom estetikom i odabirom lokacija, potpuno razlikuje od spota za ‘Grad sve zna’ na kojem smo također surađivali. Zahvalni smo na još jednoj pozitivnoj suradnji s Albinom, a ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovog spota, pogotovo ‘Wild Brač’ ekipi“.

Pogledajte spot u nastavku:

Foto: Ana Cindrić

Učitati još
Zatvori