Ovu seriju kritičari obožavaju. Druga sezona danas je stigla na Netflix
Ovu seriju kritičari obožavaju. Druga sezona danas je stigla na Netflix

Ovu seriju kritičari obožavaju. Druga
sezona danas je stigla na Netflix

Serija je ovo koja će vas istovremeno natjerati da vrištite i od straha i od smijeha, jedna je u nizu recenzija koja nam otkriva ključ popularnosti serije Yellowjackets. Nije riječ o novom naslovu, trenutno su dostupne dvije sezone serije, no riječ je o naslovu koji je apsolutno oduševio televizijsku kritiku. O tome svjedoči i 10 nominacija za prestižnu televizijsku nagradu Emmy, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju.

Gotovo godinu dana nakon premijere, na Netflix je stigla druga sezona ove hvaljene serije. Potvrđeno je kako će svijetla malih ekrana ugledati i treća sezona, no njezina premijera planirana je tek za 2025. godinu.

Yelowjackets
Yelowjackets

Što donosi serija Yellowjackets?

U pitanju je psihološki horor koji prati žensku srednjoškolsku nogometnu momčad koja nakon tragične zrakoplovne nesreće biva ostavljena usred divljine. Priča o uspješnim tinejdžerkama ubrzo se pretvara u jezivu sagu o kanibalističkim klanovima. Pritom, osim u teen godinama, serija glavne protagoniste pokazuje i 25 godina te nam otkriva kakve je posljedica taj mračan period ostavio na njih.

Nominacije za najbolju glumicu nisu mimoišle ni glavnu zvijezdu serije, glumicu Melanie Lynskey koju je domaća javnost upoznala kao Rose u sitcomu Dva i pol muškarca. Uz nju, hvaljenu glumačku ekipu serije Yellowjackets čine i Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress i Lauren Ambrose.

Yellowjackets
Yelowjackets

Naslov za sve ljubitelje trilera

Uvjerljiva glumačka postava, radnja koja spaja prošlost i sadašnjost te scenarij koji uspješno zadržava napetost, odnosno uspješno vas drži prikovane za naslonjač, tri su ključna razloga zašto dati priliku ovoj hvaljenoj triler seriji.

Serija Yellowjackets je izvorno kreirana za platformu Showtime. Kada je njezina prva sezona pristigla na Netflix izazvala je velik interes, a ista se našla i među najgledanijim naslovima u našoj zemlji. Ako ste ljubitelj trilera i misterija pravo je vrijeme da joj date šansu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori