Objavljene su nominacije za Emmy: Jedna je serija apsolutni favorit
Objavljene su nominacije za Emmy: Jedna je serija apsolutni favorit

Objavljene su nominacije za Emmy: Jedna
je serija apsolutni favorit

Američka Akademija televizijske umjetnosti i nauka objavila je nominacije za 75. dodjelu nagrada Emmy. Serija Succesion odnjela je 27 nominacija. Odmah iza nje slijede dobro nam poznate White Lotus i The Last of us. Ništa drugo nismo ni očekivali kada su u pitanju ovako kvalitetnih ostvarenja.

Nominacije za najbolju dramsku seriju još su zaradili Andor, Better call Saula, Crown, House of the Dragon Yellowjackets. Dodjela nagrada predviđena je za 18. rujan. U nastavku vam donosimo naslove koje itekako vrijedi pogledati dok čekamo ovogodišnje Emmyje.

Ted Lasso

U vrlo kratkom roku Ted Lasso se premetnuo u jednu najboljih humorističnih serija posljednjih godina. I to s razlogom! Jason Sudeikis apsolutno briljira u ulozi osebujnog trenera. Priča prati dobronamjernog američkog trenera koji je došao u izmišljeni nogometni tim kako bi ga spasio od propadanja. Sve to, bez imalo iskustva… zabava je zagarantirana!

ted lasso

Old Man

Jeff Bridges, koji je odnio nominaciju za najbolju mušku ulogu u miniseriji Old Man, zadržao je status holivudskog asa. Neki kažu da je ova TV adaptacija istoimene knjige bolja od filma. Da li je to zbog toga što Jeff Bridges maestralno nosi ulogu umirovljenog CIA agenta ili pak zbog noviteta koje je Steinberg, režiser ovog ostvarenja unio? Mi smatramo da je razlog Bridgesova sposobnost da predstavi dualnost lika. S jedne strane, odvažan agent CIA, dok je s druge strane ipak samo krhak čovjek koji se muči s vlastitim morama i strahovima. Uostalom, pogledajte seriju i odgovorite sami.

The Handmaid’s Tale

Sada, kada nam hiperprodukcija omogućava mnoštvo sadržaja, ova TV adaptacija se ističe kao kultna, kontraverzna i istovremeno značajna priča. Rađena po istoimenom romanu Margaret Atwood, distopijska drama prikazuje uznemirujuću viziju budućnosti gdje žene potpuno gube svoja osnovna prava i postaju posjed muškaraca. Elisabeth Moss, koja je osvojila Emmy nagradu za glavnu ulogu, kao i nagradu za izvršnu produkciju, maestralno je odigrala naslovnu ulogu. Ova priča, ostaje jedan od najmoćnijih nedavnih prikaza totalitarnog društva, koja detaljno ispituje ispreplitanje politike i seksulanosti.

nove serije u travnju 2021.

Only murders in the building

Kako bismo ovu selekciju priveli kraju u svjetlijim tonu, biramo još jednu komediju koja se nije tek tako našla na listi nominacija ovogodišnjih Emmy nagrada. Steve Martin, Martin Short i Nathan Lane čine glavni glumački trojac i naprosto su fantastični.

Uz to Selena Gomez nas je podsjetila zašto smo je toliko voljeli kao glumicu. Ova originalna priča kombinra elemente misterije, trilera i komedije. Radnja prati priču troje stanara jedne prestižne njujorške zgrade koji postaju opsjednuti ubojstvom koje se desilo u njoj te kreću sa rješavanjem istog. Recept je to za niz komičnih situacija.

Sadržaj preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori