Na Netflix uskoro stižu četiri kratka filma Wesa Andersona koji će izaći jedan za drugim
Na Netflix uskoro stižu četiri kratka filma Wesa Andersona koji će izaći jedan za drugim

Na Netflix uskoro stižu četiri kratka filma Wesa Andersona koji će izaći jedan za drugim

Nakon što je s puno ovacija predstavio svoj kratki film The Wonderful Story of Henry Sugar na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, Wes Anderson napravit će još tri kratka filma za Netflix. Riječ je o The Swan, The Rat Catcher i Poison. Sva tri kratka filma, baš kao i Henry Sugar su adaptacije priča Roalda Dahla. Da Anderson voli Dahla nije strano. Ipak je jedan od njegovih najpoznatijih filmova – Fantastic Mr. Fox adaptacija priče omiljenog dječjeg autora.

kratki filmovi

Rujan ćemo ispratiti s četiri kratka filma Wes Andersona

The Wonderful Story of Henry Sugar na Netflix dolazi 27. rujna, a prati bogataša koji sazna kako postoji guru koji može vidjeti bez upotrebe očiju te odluči da i sam želi svladati tu vještinu kako bi mogao varati u klađenju. U glavnoj ulozi je Benedict Cumberbatch, a ostatak glumačke postave čine česti Andersonovi suradnici Ralph Fiennes, Dev Patel i Ben Kingsley. Ostala tri filma izlaze jedan iza drugog.

kratki filmovi
IMDB

The Swan na Netflix stiže 28. rujna, a temeljena je na young adult priči Roalda Dahla koja prati dječaka genija kojeg dva bullyja pokušavaju nemilosrdno maltretirati. Glumačku postavu ovog filma čine Rupert Friend, Ralph Fiennes i Asa Jennings, a traje 17 minuta. Dan nakon, 29. rujna izlazi The Rat Catcher, manje poznata Dahlova priča o profesionalnom istjerivaču štakora. Ralph Fiennes i Rupert Friend opet glume, a pridružuje im se Richard Ayoade. Poison je zadnji kratki film koji će izaći na Netflixu, 30. rujna. Temeljen je na poznatoj kratkoj priči o čovjeku koji otkrije da se u njegovom krevetu nalazi otrovna zmija. Glumačku postavu čine Dev Patel, Ben Kingsley, Ralph Fiennes i Benedict Cumberbatch.

kratki filmovi
IMDB

Nakon filma Asteroid City koji je izašao početkom ljeta, Wes Anderson s ova četiri kratka filma nastavlja nizati uspješne filmove. S obzirom na to koliko je Fantastic Mr. Fox omiljen među njegovim filmovima, veselimo se vidjeti kako su ispale ostale adaptacije djela Roalda Dahla. Dok čekate da ti naslovi dođu na Netflix, pročitajte naše dojmove Asteroid Cityja.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori