Stiže nova ekranizacija priče o Sherlocku Holmesu. Donosi nam zanimljiv novitet
Stiže nova ekranizacija priče o Sherlocku Holmesu. Donosi nam zanimljiv novitet

Stiže nova ekranizacija priče o Sherlocku Holmesu. Donosi nam zanimljiv novitet

Na domaćim malim ekranima trenutno možemo pratiti reprizu (reprize) moderne inačice priče o detektivu Sherlocku Holmesu. Obožavatelje televizijskih naslova vezanih uza zasigurno najpoznatijeg detektiva na svijetu razveselit će kako je u pripremi još jedna moderna TV serija o Sherlocku Holmesu. No, njezina premisa je čini  jedinstvenom u usporedbi s ostalima kao što su Sherlock i u uvodu spomenuti Elementary.

Ruku na srce, s toliko adaptacija Sherlocka Holmesa koje su se pojavile na ekranima posljednjih godina, sve je teže zamisliti načine na koje bi se klasične priče i likovi Sir Arthura Conana Doylea mogli biti prikazani na inovativan način.

Morris Chestnut
Morris Chestnut

Watson

Kreatori nove serije, koja će premijerno biti prikazana na BBC-u, odlučili su napraviti zaokret usmjerivši radnju na Sherlockovog pouzdanog prijatelja doktora Johna Watsona. Također, spomenuti naslov kategoriziran je kao medicinska drama, a ne kriminalistička serija. Njegov naslov jednostavno je – Watson. Naslovna uloga povjerena je britanskom glumcu Morrisu Chestnutu, kojeg smo prethodno gledali u medicinskoj drami Nurse Jackie.

Watson
Scena iz serije Sherlock

Što nam donosi nova serija?

Prema prvim informacijama, radnja će pratiti Watsona nakon Holmesove smrti, što implicira  da, osim nekih potencijalnih flashbackova, Sherlock neće primarni lik. Složit ćemo se, to je svakako pomak u odnosu na druge moderne adaptacije Sherlocka Holmesa. Sasvim je jasno kako svako nova ekranizacija mora ponuditi novitete kako bi privukla gledatelje.

Sherlock s Benedictom Cumberbatchom u naslovnoj ulozi bio je prva mainstream serija koja je legendarne likove uvela u moderno doba, a Elementary je slijedio taj primjer povjerivši ulogu Watsona glumici Lucy Liu. Sada Watson dodaje još jedan obrat, no ostaje vidjeti hoće li uspjeti ostvariti slavu prethodnika. Na male ekrane trebao bi stići krajem godine.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori