Produženi vikend provodimo uz nekoliko super serija ili filmova

Produženi vikend provodimo uz nekoliko
super serija ili filmova

Prvi produženi proljetni vikend napokon je stigao, a ne sumnjamo da će mnogi od vas imati razne planove s društvom ili obitelji. Kraj svakog dana bit će, ipak, najslađi uz seriju ili film u kojima ćemo uživati u opuštenoj atmosferi, uz ukusan snack po nekom od ovih recepta.

Nedavno smo vam pisali o novim serijama koje izlaze u travnju i filmovima koji nas očekuju na Netflixu, a oba su popisa popunjena novitetima raznih žanrova. Obožavane serije poput Ozarka vraćaju se s novim nastavcima, ali u međuvremenu su niknuli još neki naslovi koje već možete pogledati.

Vikend preporuke za gledanje

U nastavku naših vikend preporuka za gledanje donosimo vam nekoliko naslova novijeg datuma koju su tek izašli na streaming servise ili smo pak o njima pročitali većinom pozitivne recenzije koje su nas zaintrigirale. Budući da su ispred nas Uskrs i uskrsni ponedjeljak, imamo dovoljno vremena za u komadu pogledati neku od narednih serija ili organizirati filmski maraton kod kuće.

Što vas sve očekuje na streaming servisima i što i sami planiramo pogledati narednih slobodnih dana otkrijte u nastavku!

Starstruck

Ako ste ovog vikenda raspoloženi za nešto light i sadržaj koji će vas uistinu nasmijati, preporučujemo seriju Starstruck koja je dostupna u ponudi HBO Maxa. Nakon prve koja je dobila pozitivne ocjene kritike i reakcije publike, nedavno je stigla i druga sezona. Starstruck je jedna od onih serija uz koje ćete se primarno opustiti. Prvotno je izašla na BBC-ju, a radnja prati Novozelanđanku, ženu u svojim dvadesetima koja živi u Londonu i radi u kinu i kao dadilja. Spletom okolnosti, nakon otkačenog dočeka Nove godine, shvaća da je spavala sa filmskom zvijezdom, a uskoro se ta naizgled obična ‘zgoda’ komplicira u zavrzlamu. Seriju potpisuje nagrađivana komičarka Rose Matafeo koja paralelno igra glavnu ulogu, a režirala ju je također prepoznata režiserka Karen Maine. Svi upozoravaju da prva epizoda nije točan ogled serije i da ju svakako nastavite gledati.

Anatomy of Scandal

Na Netflixu je upravo izašla nova antologijska serija koja je na male ekrane vratila Siennu Miller. Prepuna plot twistova i napravljena upravo za bingeanje (iako to ne garantira da će biti najbolja serija koju ste pogledali), mogla bi biti idealna za pogledati u jednom dahu. Ima šest epizoda, svaka traje po 45 minuta, a kombinira politički skandal, spletke i neobične međuljudske odnose. Radnja se temelji na romanu Sarah Vaughan koju su pak inspirirale razne stvarne priče. Radnja prati istaknutog političara Jamesa Whitehousea (Rupert Friend) koji je navodno imao aferu s jedno od asistentica, Olivijom Lytton (Naomi Scott). Iako prvotno te vijesti tek malo poljuljaju savršenu fasadu, stvari se transformiraju u pravi politički skandal – unatoč prvotnoj podršci supruge Sophie (Sienne Miller). Ono što je prvo bila vijest o preljubu uskoro je postao skandal o silovanju, a zatim i sudska trakavica.

Choose or Die

Malo drugačiji horor film izlazi na Netflixu, a donosi novu izvedbu popularnog Ase Butterfielda iz omiljene serije Sex Education. Prve recenzije tek su stigle, a neovisno o njima ovo bi mogao biti film zabavan za gledanje s ekipom. Radnja prati Kaylu (Lola Evans), studentica koja je u nestašici novca kad počne igrati staru kompjutersku igricu kako bi osvojila novac. Međutim, ne shvaća da je igrica ukleta i da je nakon dugo godina upravo ona oslobodila tu kletvu. Kayla sad ne igra samo za novac nego kako bi spasila vlastiti život. Butterfield glumi Isaaca, Kaylinog prijatelja , a u filmu se pojavljuju i Robert Englund (ikona horora iz filma A Nightmare on Elm Street).

Furioza

Među vama zasigurno ima ljubitelja policijskih trilera i drama, a upravo je takav poljski film Furioza koji je u kratko vrijeme postao popularan odabir na Netflixu. Iako radnja nije ništa inovativno i neviđeno, doza akcije i dinamika priče prema gledateljima je sasvim dovoljna da ovo bude jedan od filmskih izbora ovog vikenda. Vrlo brza i dinamična, trilerasta drama prati policajku koja istražuje kartel na čijem su čelu braća njezinog bivšeg partnera. Svom bivšem ona daje izbor; ili će surađivati s policijom ili će njegovog brata odmah poslati u zatvor. On se mora infiltrirati u grupu opasnih huligana, a potencijalno ga ne može zaštititi ni policija.

Our Blues

Ako ste se posljednjih mjeseci zaljubili u južnokorejski sadržaj, na Netflix je nedavno stigla korejska drama Our Blues koja bi mogla biti savršena doza rom-coma u obliku serije. Jedan je portal usporedio serije s poznatim božićnim filmom Love, Actually, a prati nekoliko romantičnih storylineova koji se odvijaju na južnokorejskom otoku Jeju. Uz divne prizore s otoka i uvjerljive glumačke izvedbe već poznatih južnokorejskih glumaca i radnju koju je raspisala popularna TV autorica Noh Hee-kyung, ne sumnjamo da će vas serija ‘kupiti.’

Šutnja

Nedavno smo vam pisali o hrvatskoj seriji Šutnja koja je odsad dostupna i na HBO Maxu. U režiji Dalibora Matanića, jednog od naših najpoznatijih filmskih i TV redatelja, Šutnja donosi slojevitu priču i poznata glumačka lica. Smještena u Ukrajini i Hrvatskoj, radnja se vrti oko se vrti oko sumnjivih slučajeva ubojstva, detektiva, reportera i bračnog para koji su na neki način umiješani u ovu priču. Serija je snimljena po romanima Drage Hedla, renomiranog novinara i autora, a u njoj glume ukrajinska glumica Kseniya Mishina, Goran Bogdan, Darko Milas, Leon Lučev, Sandra Lončarić, Tihana Lazović i drugi. Zasad nismo naišli na niti jednu lošu recenziju!

Foto: BBC, Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori