Svi gledaju ovaj Netflixov romantični talijanski film temeljen na bestselleru koji je zaludio svijet
Svi gledaju ovaj Netflixov romantični talijanski film temeljen na bestselleru koji je zaludio svijet

Svi gledaju ovaj Netflixov romantični talijanski film temeljen na bestselleru koji je zaludio svijet

Da su romantični filmovi za mlade jedni od onih koji najviše privlače publiku dokazuje i novi film na Netflixu. Riječ je o trenutno najgledanijem naslovu na toj streaming platformi, maloj talijanskoj romansi – The Tearsmith. Film je nastao prema istoimenom YA romanu autorice Erin Doom koji je postao bestseller te svoju popularnost najviše stekao na BookToku. Netflix se nije ustručavao adaptirati ovo djelo, a sada ga svi gledaju.

The Tearsmith

O čemu je riječ?

Film prati dvoje siročadi, Nicu i Rigela koje posvoji ista obitelj. Prvo upoznajemo Nicu koja je kao mala izgubila roditelje u prometnoj nesreći. Zbog toga je završila u sirotištu Sunnycreek, popularno zvanog Grave zbog svoje strogoće i mračnog izgleda. Tamo je čula mnoge priče i legende, a jedna je i ona o ‘tearsmithu‘, odnosno kovaču suza. Legenda priča o svijetu u kojem nitko nema emocije ni mogućnosti plakanja. Zato su svi bili u potrazi za kovačem suza koji bi im poklonio svoje suze. Međutim, time je kovač suza samo na površinu izvukao najmračnije ljudske osjećaje koji su naposljetku uništili svijet.

Ta legenda pozadina je cijelog filma, a i Nica postane dio nje. Kao 17-godišnjakinju je napokon posvoji obitelj Milligan. Njezina nova obitelj je dobra i poštena, no ravnateljica sirotišta Nicu stalno podsjeća da je na ‘probnom roku’ te da je uvijek mogu vratiti u Grave. Stvari se zakompliciraju kada Milligani posvoje još jednu osobu iz Gravea – Rigela, misterioznog tinejdžera i miljenika osoblja sirotišta koji je prema Nici uvijek bio okrutan. Njezina nada za ugodnim životom sada je ugrožena, no što se sve više zbližavaju zbog horora kroz koje su prolazili, rodi se zabranjena ljubav.

The Tearsmith

Talijanska Wednesday

Zbog miješanja fantasy elemenata s romansom i teen likovima, The Tearsmith možemo usporediti i s hit serijom Wednesday. Film vizualno uvelike podsjeća na stil renomiranog redatelja Tima Burtona ili adaptacije djela Edgar Allana Poea, no prvenstveno je riječ o romantičnom filmu. Nicina i Rigelova veza komplicirana je. Oni su klasični enemies to lovers par koji mora naučiti kako navigirati svoje neprijateljske osjećaje jedno prema drugom dok se zapravo sve više zbližavaju.

Glavne likove glume Caterina Ferioli i Simone Baldasseroni, a pod redateljskom palicom je Alessandro Genovesi.

The Tearsmith

Prve reakcije na film polarizirajuće su. Dok su oni koji su za The Tearsmith čuli preko BookToka kada je roman postao viralan, oduševljeni adaptacijom, neki ga već nazivaju najgorim filmom godine. U svakom slučaju, The Tearsmith je trenutno najgledaniji, a ako ga još niste pogledali, donosimo trailer u nastavku.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori