Vrijeme je da preporuke za knjige počnete tražiti na TikToku. Evo što su nam preporučili ove godine
Vrijeme je da preporuke za knjige počnete tražiti na TikToku. Evo što su nam preporučili ove godine

Vrijeme je da preporuke za knjige počnete tražiti na TikToku. Evo što su nam preporučili ove godine

BookTok zajednica na TikToku nekad je odlično mjesto gdje pronalazimo nove zanimljive knjige za čitati. Nedavno je napeti krimić Nijema pacijentica izazvao pravu pomutnju, stoga smo odlučili izdvojiti još romana o kojima se ne prestaje pričati. Evo što nam BookTok preporučuje da pročitamo.

Priča završava s nama, Colleen Hoover

Roman Priča završava s nama romantična je i dirljiva priča o Lily Bloom. Život je nikada nije mazio, no uvijek je nastojala pronaći sreću. Kada se preseli u Boston, upoznaje Rylea Kincaida, zgodnog, tvrdoglavog i pomalo arogantnog neurokirurga. On osvoji njezino srce, no ubrzo se pojavi Lilyna bivša velika ljubav – Atlas Corrigan. Kada se on vrati, sve što je izgradila s Ryleom naći će se u opasnosti.

Za ovim romanom BookTok zajednica jednostavno je poludjela, a mnogi su snimali i svoje reakcije na tužan kraj knjige koji izmami suze.

BookTok preporuke

Ahilejeva pjesma, Madeline Miller

Antička priča o Ahileju svima je poznata, a u ovom romanu Madeline Miller udahnut joj je novi život. Ahilejeva pjesma je postala TikTok senzacija o kojoj se nije prestajalo pričati. Knjiga prati dvojicu naoko nespojivih junaka, njihovo nježno prijateljstvo i odrastanje kao i okrutnu igru sudbine. Ahilejeva pogiblja toliko je srcedrapajuće ispričana u ovoj knjizi da su mnogi i zaplakali tijekom čitanja.

BookTok preporuke

Prije nego što se kava ohladi, Toshikazu Kawaguchi

Da BookTok voli wholesome knjige nije strano, a takvo je i ovo japansko djelo. Prije nego što se kava ohladi u fokusu ima neobičan kafić u Tokiju. Funiculi Funicula čaroban je kafić. U njemu su stol i stolac, a tko tamo sjedne može otputovati u prošlost i u njoj se može zadržati samo onoliko koliko kavi treba da se ohladi. Na drugi stolac sjest će osoba s kojom niste raščistili odnose u prošlosti i sad imate priliku to učiniti. U knjizi stoga, pratimo četiri odnosa – ljubavni, supružnički, sestrinski i roditeljski.

Prije nego što se kava ohladi štivo je koje će vas podsjetiti na opraštanje i pomirenje, ali i na novu nadu i put ka sretnijoj budućnosti.

BookTok preporuke

Atlasovih šest, Olivie Blake

Ako ste voljeli Igre gladi i Divergent, onda ćete znanstveno-fantastičnu knjigu Atlasovih šest, pročitati u jednom dahu. Svakih deset godina šestero najdarovitijih medejaca, izabranika s nadnaravnim moćima, dobiva poziv za posebnu inicijaciju. Cilj je pristupanje Aleksandrijskom društvu, najtajnijem društvu na svijetu. Knjiga prati tih šest odabranika, svi koji su prihvatili poziv iz svojih razloga. Iako će to podrazumijevati susret s neviđeno opasnim neprijateljima, a možda i okrutnu izdaju najbližih saveznika, svim će se silama boriti da pristupe redovima Aleksandrinaca.

BookTok nekada zna proslaviti i napeta izdanja koja vam drže pažnju do zadnje stranice, a to je upravo slučaj s Altasovih šest.

BookTok preporuke

Četvrto krilo, Rebecca Yarros

Još jedna napeta knjiga koju nam BookTok preporučuje je Četvrto krilo autorice Rebecce Yarros. Knjiga prati mladu Violet kojoj je majka naredila da se pridruži stotinama kandidata koji se žele pridružiti eliti kraljevstva te postati jahači zmajeva, vrlo cijenjena pozicija u društvu. No, Violet je krhka, sitna i niska. Fale joj sve predispozicije da bude jahačica zmajeva. Osim toga, Violet je trn u oku mnogima i zbog njezine majke koju narod ne voli jer je ugušila pobunu protiv kraljevstva. Violet se mora osloniti na vlastitu domišljatost da preživi. A kao da priča o preživljavanju nije dovoljna, upliće se i jako privlačan mladić, Xaden Riorson.

BookTok preporuke

Foto: Školska knjiga, Profil, Znanje, Stilus

Učitati još
Zatvori