Povratak na dvor: Stigla je treća sezona serije The Great
Povratak na dvor: Stigla je treća sezona serije The Great

Povratak na dvor: Stigla je treća
sezona serije The Great

Miniserija Queen Charlotte: A Bridgerton Story trenutno je najgledaniji naslov na Netflixu. Ako ste i vi ovi ovu povijesnu dramu odgledali u hipu, sigurno ste u potrazi za novim naslovom stvorenim za binganje. Naš prijedlog je The Great, povremeno istinita priča o usponu ruske kraljice Katarine Velike.

Riječ je o fantastičnom spoju satirične crne komedije i povijesne drame. A jedna od snažnih strana serije zasigurno je odlična izvedba glavnog glumačkog tandema – Elle Fanning i Nicholasa Houlta.

Povremeno istinita priča

Radnja prati buduću caricu Katarinu Veliku od njezinog dolaska na dvor ruskog cara Petra III. te transformaciju u ambicioznu vladaricu koja ne preza ni pred kim, a ponajmanje pred svojim suprugom. Serija je stekla mahom pozitivne kritike, a okarakterizirana je kao životopisno apsurdna, povremeno odvratna i ponekad zagonetna.

Trenutno su dostupne dvije sezone serije, a sjajna je vijest kako će nova sezona napokon ugledati male ekrane 13. svibnja, kada premijerno stiže na HBO Max streaming platformu. Treća sezona mogla bi biti najmračnija serija do sada, no vjerujemo kako nećemo ostati zakinuti za njezine specifične humoristične dijaloge i duhovite opaske.

PS: Prve dvije sezone su već dostupne na HBO Max!

povijesne serije

Što nas čeka u novoj sezoni?

Otkriveno je kako će u trećoj sezoni serije The Great Katarina Velika i Petar III. pokušati spasiti svoj brak, no naići će na niz novih prepreka, od kojih je zasigurno najveća netrpeljivost koju dijele jedan prema drugome. Istovremeno, vladarica će svoj utjecaj nastojati proširiti izvan granica carstva, no pritom će morati naučiti kako i najbolji politički vođe ponekad moraju pristati na kompromis.

Najavni video nove sezone donosimo u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori