Za Majčin dan poklonite cvijeće – imamo prijedloge
Za Majčin dan poklonite cvijeće – imamo prijedloge

Za Majčin dan poklonite cvijeće
– imamo prijedloge

Ove nedjelje u cijelom se svijetu slavi Majčin dan. Dan kada smo posebni nježni prema svojim majkama, kada im sitnicama želimo pokazati koliko ih cijenimo, volimo i koliko smo im zahvalni na svemu što su učinile za nas. Zagrljaj, nježna riječ i sitnica dovoljni su da vašim majkama izmame osmijeh na lice, onako kao to one rade nama od naših samih početaka, a što može svim majkama bolje izmamiti osmijeh na lice od cvijeća?

Majčin dan 

Majčin dan je praznik u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

U zapadnom svijetu uspostavljen je u 20. stoljeću. Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis 1865. godine organizirala je Mothers Day Meetings gdje su majke mogle razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima. Toga dana se majke i bake uglavnom darivaju cvijećem (bijeli i crveni karanfili su uglavnom zaboravljeni) te čestitkama i malim poklonima koje su izradila njihova djeca i unuci. Iznenadite majku cvjetnim sitnicama koje ćete pronaći u Lidl trgovinama. 

Cvijeće kao najljepši poklon 

Buket svježeg cvijeća, cvjetni aranžmani, biljke u teglama ili jednostavni svežanj crvenih ruža nijednu ženu neće ostaviti ravnodušnom. Kada nekome poklonimo buket cvijeća poklonili smo mu najljepši znak pažnje. Cvijeće je simbol ljubavi, odraz našeg poštovanja ili samo mala gesta kojom možemo vratiti osmijeh i na najtužnije lice. Tradicija poklanjanja cvijeća seže u daleku ljudsku povijest, a s godinama je postala uobičajen dio naših proslava, druženja pa čak i tugovanja. Ljubav ili poštovanje koje osjećamo prema nekome često možemo izraziti na mnogo načina, no upravo su ponekad ti najmanji znakovi pažnje oni koji nam se urežu u sjećanje. Ima li boljeg osjećaja od onog kada usrećimo druge? Može li išta zamijeniti osmijeh na licu naših voljenih? 

Sjetite se svojih majki 

Povezanost majke i djeteta jedna je od najsnažnijih veza. Razveselite svoje majke malim znakom pažnje. U užurbanim vremenima u kojima živimo, stanite na tren i poklonite trenutak pažnje vašim majkama. To može biti buket predivnih ruža koje će dugo zadržati svježinu u vašim vazama. Možete im pokloniti i mini kalanhoe koje će jedna pored druge savršeno pristajati u teglama na vašim obiteljskim balkonima. Za one majke koje više vole cvijeće u teglama, Lidl je pripremio velik izbor različitog sobnog bilja kao što su anthurium super mama, sobno bilje mix (različite vrste), pelargonije, ivančice, aromatično bilje, viseće lončanice i brojne druge. Sve su to biljke koje vrlo lako uspijevaju u našim podnebljima, u interijerima i eksterijerima. One vanjske zaklonit će vaš balkon od sunca, a unutarnje unjeti taj posebni šarm koji samo biljke mogu unjeti. Neka se vaše majke i bake razvesele novim zelenim ljubimcem.

Također među ponudom možete potražiti i brojno drugo rezano cvijeće kao i cvjetne aranžmane. Poseban poklon svakoj majci bit će i voštana ruža kao pravi mali znak pažnje koji će se uklopiti u svaki interijer. Aktualnu ponudu potražite online, ali i u svim Lidl trgovinama.

Učitati još
Zatvori