Svi pričaju o Emmi Stone u Poor Thingsu, a propustili su njezinu bizarnu seriju koja je jednako odlična
Svi pričaju o Emmi Stone u Poor Thingsu, a propustili su njezinu bizarnu seriju koja je jednako odlična

Svi pričaju o Emmi Stone u Poor Thingsu, a propustili su njezinu bizarnu seriju koja je jednako odlična

Prošle godine dobili smo puno odličnih novih serija, a jedna od njih prošla je malo nezamijećeno. Riječ je o seriji The Curse s Emmom Stone u glavnoj ulozi. I dok je glumica sad u centru pažnje zbog svoje izvrsne uloge u filmu Poor Things (za koju je nominirana i za Oscar), odlučili smo pažnju skrenuti i na ovu seriju koju vrijedi pogledati, a ne samo zbog Emme.

The Curse

Što je The Curse?

The Curse je treća po redu serija fenomenalnog Nathana Fieldera kojeg sad već možemo nazvati genijem komedije. Za one koji ga ne znaju, Nathan je zaslužan za poznate serije Nathan For You te The Rehersal koja je 2022. stigla na HBO. Obje serije snimljene su u stilu mockumentaryja, a Nathan glumi samog sebe, ali malo pretjeraniju verziju.

The Curse je pak, malo drugačija. Nathan i Emma glume bračni par Siegel koji odluče svoju viziju ekološki osviještene stambene izgradnje donijeti u malu zajednicu u Novom Meksiku. Njihova priča privuče Dougieja (Benny Safdie), reality TV producenta koji onda oko njih napravi emisiju Fliplantrophy. Tako zapravo u The Curse pratimo reality emisiju koja se snima o Siegelovima i njihovom poslovnom pothvatu. Dok se serija odvija, par se pronađe zapetljan u mreži moralnih dilema i sivih zona, a sve dok pokušavaju održavati dobar brak. Na to utječe i navodna kletva koja im upropaštava brak dok pokušavaju napraviti dijete.

The Curse

Još jedan trijumf Nathana Fieldera

Nathan je s Bennyjem Safdijem stvorio The Curse te ga učinio savršeno bizarnom serijom. Bilo da je riječ o parodiji prepoznatljivih realityja o uređenju domova, o pravima američkih domorodaca, braku, vjeri, etici u dokumentarcima, serija se može shvatiti kao satira o svemu i svačemu. Ako vam se na prvu čini kao previše, ne brinite. Serija dobro povezuje sve elemente u jedno. The Curse je zasigurno jedna od posebnijih serija koja se ne može usporediti s nijednom dosad. To je osvrt na eksploataciju u svakodnevnom životu s puno simbolike i metafora, a uz to komedija koju je na trenutke bolno gledati. Ali to ‘bolno’ je ono što je zapravo namjerno smiješno jer se Fielder i ekipa zapravo rugaju.

The Curse

The Curse nije došla na nijednu od platforma poput Netflixa ili HBO Maxa, što može objasniti zašto nije zaživjela kod nas. Serija je u studenom prošle godine izašla na Paramount+, a zadnja epizoda u siječnju ove godine. Gledatelji su njezin kraj već okarakterizirali kao jednim od najbizarnijih ikad, a hoćemo li dobiti drugu sezonu još nije poznato, no malo je vjerojatno. Ako vam se Emma svidjela u Poor Thingsu, onda će vam se njezina uloga u The Curse još više svidjeti. Donosimo trailer u nastavku.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori