Što ćemo danas gledati na 3. KinoKino Festivalu?

Što ćemo danas gledati na 3.
KinoKino Festivalu?

IMG_8139

U 17 sati u dvorani Müller u popratnom programu SVAKI DAN OTKRIVAM gledamo pet recentnih kratkiša namijenjenih uzrastu 7+ u kojima mali junaci i junakinje diljem svijeta, od Detroita preko Zagreba do Senegala otkrivaju neočekivanu snagu u sebi i drugima. Zora, jedini hrvatski film u programu, u režiji nagrađivanog domaćeg autora Krasimira Gančeva o talentiranoj gimnastičarki koja nenadano otkriva ljubav prema nogometu.

Nakon projekcije mali posjetitelji imat će priliku razgovarati s članovima i članicama umjetničke inicijative BoliMe o emocijama koje su im ovi pažljivo odabrani kratkiši izazvali. Ne propustite ovu posebnu interaktivnu projekciju i razgovor u kojem sudjeluju: dizajnerica Draga Komparak, redateljica Judita Gamulin, profesorica filozofije Marina Vitkovic te glumac Adrian Pezdirc.

IMG_8240

U natjecateljskom programu dan počinje u 11:30 sati uz švedsku komediju Svemirski kamp. Djevojčica Pottan mislila je kako će provesti praznike na farmi ponija, no igrom slučaja završila je na reciklažnom dvorištu, a potom u svemiru gdje “nema pravila i roditelji ne moraju raditi cijelo vrijeme.” Tamo je čekaju razna čudesa i neočekivana prijateljstva. Nakon projekcije slijedi razgovor koji moderira svestrana Maja Kovač, naša pankerski potkovana glumica, plesačica, koreografkinja i dramska pedagoginja.

Nastavljamo s „najodraslijim“ filmom glavne selekcije, ciparskom dramom Dječak na mostu redatelja Petrosa Charalambousa koji je snimljen prema romanu Zemlja zlatne jabuke. Dječak po imenu Sokrat, inače sklon pirotehnici iz kućne radinosti, postaje glavni detektiv u slučaju misterioznog seoskog ubojstva čije će ga razrješenje dovesti i do vlastite zrelosti. Uvjeren kako ne treba vjerovati svemu što ljudi govore Sokrat odluči stati u obranu optuženog prijatelja i pronaći pravog krivca. Razgovor moderira snimatelj i montažer Vedran Senjanović, našoj dječjoj publici dobro poznat kao voditelj popularne filmske radionice FROOM!

IMG_8085--

Najnagrađivanije ostvarenje glavnog programa njemački film Oči u oči na rasporedu je u 18 sati. Film redateljskog tandema Joachim Dollhopf i Evi Goldbrunner ima sjajnu priču i pun je toplog iskrenog humora, prikazan je na gotovo svim svjetskim festivalima za djecu i gotovo da uvijek dobije neku nagradu, što je poprilično dobra preporuka. Jedanaestogodišnji Michi pronalazi tajanstvenog Toma iz majčinih pisama – oca kojeg nikad nije upoznao. Početna euforija prerasta u šok kada sazna da je Tom visok poput njega i nikako ne odgovara slici oca koju je zamislio. Usprkos lošem početku, Michi i Tom otkrivaju da imaju mnogo toga zajedničkog. Svoje dojmove o odgledanom filmu i životu s različitostima s nama će nakon projekcije podijeliti mlada glumica Sara Stanić.

Drugi festivalski dan očekuje nas poseban kao i današnji. Tako će nakon filmova iz programa SVAKI DAN OTKRIVAM djeca 7+ imati će priliku razgovarati s članovima i članicama umjetničke inicijative BoliMe o emocijama koje su im ovi pažljivo odabrani kratkiši izazvali. Ne propustite ovu posebnu interaktivnu projekciju i razgovor u kojem sudjeluju: dizajnerica Draga Komparak, redateljica Judita Gamulin, profesorica filozofije Marina Vitkovic te glumac Adrian Pezdirc.

prepuna projekcija filma 'Cloudboy'

Učitati još
Zatvori