Došao je Squid Game: The Challenge, no umjesto zabave Netflix je dobio tužbu
Došao je Squid Game: The Challenge, no umjesto zabave Netflix je dobio tužbu

Došao je Squid Game: The Challenge, no
umjesto zabave Netflix je dobio tužbu

Squid Game poznata je Netflixova korejska serija koja je izašla 2021. godine i postala nezamisliv hit. U kratkom roku postala je najgledanija Netflixova serija u povijesti, a prati stotine igrača koji bivaju uvučeni u seriju dječjih igara. Ako ih uspiju riješiti, korak su bliže velikoj novčanoj nagradi, a ako ne uspiju, onda završe tragično. Dok se još uvijek pitamo hoće li biti druge sezone, Netflix je odlučio seriju pretvoriti u reality te nam predstavio Squid Game: The Challenge.

Squid Game The Challenge

Natjecatelji se natječu u igrama

Čim je izašao, Squid Game: The Challenge zasjeo je na prvo mjesto najgledanijih Netflixovih naslova u Hrvatskoj. Koncept realityja je da se 456 igrača natječe u istim igrama kao što su se natjecali likovi u Squid Gameu. Naravno, bez tragičnog završetka. Svi se natječu za najveću novčanu nagradu u povijesti reality televizije (4.56 milijuna dolara). Igre koje natjecatelji igraju su poznate korejske dječje igre iz serije poput Red Light, Green Light (nešto ekvivalentno našoj Crnoj kraljici) i Dalgona. To je igra koju fanovi serije možda i najviše pamte. Dalgona je zapravo korejski slatkiš, nešto kao keks. Bit igre je da se oblik unutar keksa mora izrezbariti bez da keks pukne.

Međutim, natjecatelji koji su sudjelovali, mislili su da je riječ o zabavnom natjecanju, a neki od njih su sada pokrenuli i pravne mjere protiv Netflixa.

Squid Game The Challenge
Squid Game The Challenge

Natjecatelji tuže zbog ozljeda

Nekoliko natjecatelja pokrenulo je tužbu protiv Netflixa zbog ozljeda koje su pretrpjeli tijekom snimanja showa. Tvrde da su bili prisiljeni stajati nepomični satima i na vrlo hladnim temperaturama. Jedan natjecatelj se i požalio na hipotermiju nakon što mu je od hladnoće ruka postala ljubičasta. Odvjetnička firma koja zastupa natjecatelje rekla je kako su njihovi klijenti zadobili ozljede koje su direktan rezultat loših uvjeta na Netflixovom setu.

U slučaju igre Red Light, Green Light, natjecatelji moraju doći do određene linije dok je velika lutka okrenuta prema zidu. Kada se lutka okrene prema njima, moraju stati i ne mrdati, inače su eliminirani. Natjecatelji sada tvrde da je snimanje te igre za neke igrače koji su se kretali sporije, trajalo čak do sedam sati.

Squid Game The Challenge
Squid Game The Challenge

Netflix je izašao s izjavom kako su tri natjecatelja reality showa dobili medicinsku pomoć, ali tvrde kako su izjave o ozbiljnim ozljedama netočne. Što se tiče same kvalitete Squid Game: The Challengea, javnost je podijeljena. Neki su oduševljeni i hvale produkciju, dok ga neki nazivaju najgorim showom trenutno.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori