Ova nova serija već se uvrstila među najbolje svih vremena prema IMDb-u. Ima ocjenu 9,2
Ova nova serija već se uvrstila među najbolje svih vremena prema IMDb-u. Ima ocjenu 9,2

Ova nova serija već se uvrstila među najbolje svih vremena prema IMDb-u. Ima ocjenu 9,2

Nekako u sjeni prolazi uspjeh serije Shōgun, koja je od premijere 27. veljače postigla fantastičan uspjeh – s ocjenom od 9,2 na platformi IMDb uvrstila se među najbolje rangirane serije svih vremena! Premijerne epizode prikupile su 9 milijuna pregleda globalno na platformama Hulu, Disney+ i Star+ u prvih šest dana dostupnosti (pregled je pritom definiran kao ukupno vrijeme streama podijeljeno s vremenom izvođenja). Time je Shōgun postao i najgledanija serija predstavljena na platformi Hulu, svrgnuvši s trona drugu sezonu serije The Bear.

Shogun
Shogun

O čemu se radi?

Starijim čitateljima, kao i dobrim poznavateljima prilika u svijetu televizije, ovo bi ime moglo biti dobro poznato. Naime, originalna miniserija Shōgun prikazana je još 1980. godine, također je stekla sjajne recenzije (i ocjenu 8,2 na ranije spomenutom IMDb-u) te ostvarila tri nagrade Emmy. Čini se kako je nova verzija na dobrom putu da je nadmaši.

Obje serije temeljene su na istom književnom predlošku – djelu Shōgun britanskog autora Jamesa Clavella. U svom najpoznatijem romanu oživio je brojne povijesne ličnosti iz 17. stoljeća te uvelike dramatizirao priču o prvom Englezu koji je doplovio do Japana, kreiravši lik Johna Blackthornea.

Shogun
Shogun

Zašto je toliko hvale?

Serija koja nam dočarava borbu za moć gledatelje je osvojila fantastičnom produkcijom, kakve se ne bi po stidjeli  ni razvikani  blockbusteri. Okarakterizirana je kao sveobuhvatni povijesni ep koji odiše političkim intrigama. Njegovu sjajnu glumačku ekipu predvode Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis i Anna Sawai.

Misterij, borba za prevlast, akrobacije praćene vizualnim efektima – sve su to sjajni razlozi zašto bi i vi sami trebali pogledati Shōgun, ali i razlog zašto je ovaj naslov postao instant hit. Prva sezona sastavljena je od 10 epizoda, a posljednja će biti emitirana 23. travnja. Njezin naslovni video čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori