The Bear je ozbiljan kandidat za seriju godine. Nećete požaliti pogledati ju
The Bear je ozbiljan kandidat za seriju godine. Nećete požaliti pogledati ju

The Bear je ozbiljan kandidat za seriju
godine. Nećete požaliti pogledati ju

Oko titule najbolje serije godine zasigurno će se lomiti koplja, no sjajnog kandidata pronašli smo u drugoj sezoni serije The Bear. Doista fascinantno zvuči podatak kako obje sezone drže savršen rezultat na popularnoj stranici za recenziranje filmskih i televizijskih sadržaja Rotten Tomatoes.

Već je prva sezona dala naznačiti kako bi se ova (dramska) komedija o životu mladog kuhara mogla svrstati među najbolja ostvarenja u svom žanru, a nastavak je samo potvrdio kako su visoka očekivanja itekako bila opravdana. Strahovi kako bi druga sezona mogla flopnuti srećom nisu ostvareni.

The Bear
The Bear

Dvostruka transformacija

Druga sezona serije The Bear prati mladog kuhara Carmena Carmyja Berzatta koji se iz svijeta fine dinninga vraća u rodni Chicago kako bi vodioobiteljsku trgovinu sendvičima. Pritom uspostavlja novu ekipu, a dok rade na transformaciji poslovanja ujedno prolaze i vlastita transformacijska putovanja, pri čemu se svaki od njih mora suočiti s prošlošću i vlastitim strepnjama.

Naizgled jednostavna priča o otvaranju restorana u pozadini krije pravi triler, razrađenu studiju psihologije karaktera te prekrasnu priču o uspješnom prevladavanju poteškoća i strahova.

The Bear
The Bear

Perfektno odrađen recept

Privlačnost druge sezone zasigurno leži i u priči o uspjehu underdoga koju donosi. Baš poput sportskog filma koji prati autsajdersku momčad na putu prema vrhu, tako ovdje zdušno navijamo za uspjeh nekadašnje kvartovske zalogajnice.

Nadalje, popularnosti serije zasigurno pridonosi i povećani interes za sadržajima koji obrađuju gastro teme. Bilo da je riječ o romantičnim komedijama koje dokazuju kako “ljubav ide kroz želudac”, biografskim dramama koje svjedoče o “paklenim kuhinjama” ili putopisnim serijalima koji otkrivaju jela “za prste polizati”… dojma smo kako je teško ponuditi nešto novo kada je riječ o naslovima gastronomske tematike. U slučaju serije The Bear recept (sadržaj), nije donio dramatične novitete, ali je odrađen perfektno. Serija je dostupna na platformama Hulu i Disney+.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori