Regina King transformirala se u poznatu političarku u novom filmu koji je stigao na Netflix
Regina King transformirala se u poznatu političarku u novom filmu koji je stigao na Netflix

Regina King transformirala se u poznatu političarku u novom filmu koji je stigao na Netflix

Nakon što je postigao uspjeh s biografskim filmom Rustin za kojeg je Coleman Domingo bio nominiran za Oscar, Netflix se nada postići isto s novim filmom. Ovog puta riječ je o filmu Shirley u kojem naslovnu ulogu igra oskarovka Regina King. Biografski film prati Shirley Chisholm, prvu Afroamerikanku koja je izabrana u američki Kongres. Bila je i prva Afroamerikanka koja se kandidirala za predsjednicu.

Shirley

Tko je bila Shirley?

Shirley Chisholm se 1972. godine prijavila kao demokratska kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država u vremenu kada je rasizam još uvijek bio ne toliko suptilan. Nedvojbeno je da je riječ o revolucionarnoj i hrabroj političarki koja je postavila temelje za sve one koji su došli iza nje. U traileru koji je izašao, vidimo transformaciju Regine King u ovu pionirku, a osim nje i ostatak glumačke postave se čini impresivan. Posthumno će se pojaviti glumac Lance Reddick koji nas je prerano napustio prošle godine, kao i Terrence Howard te Lucas Hedges. Scenarij je napisao John Ridley, također oskarovac koji je zlatni kipić pokupio za scenarij filma 12 Years a Slave. On potpisuje i režiju.

Shirley

Hoćemo li dobiti još jedan prosječan biopic?

Ne možemo ne primijetiti sličnost filma Shirley s Rustinom. Oboje se fokusiraju na snažne pojedince iz američke prošlosti poznate po borbi za građanska prava. Coleman Domingo pokupio je nominaciju za Oscar za svoju ulogu Bayarda Rustina. Netflix se sigurno nada kako bi i Regina King mogla proći slično. No, izuzev dobre glumačke izvedbe, Rustin je bio prosječan i dosadan biopic. Igrao je na Oscar bait kartu te bio previše preachy. Hoće li Netflix napraviti istu stvar i sa Shirley ili ćemo ipak dobiti kvalitetan biografski film vrijedan ikone poput Shirley Chisholm?

Od danas film možete pogledati na Netflixu, a donosimo i trailer u nastavku.

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori