Ako ste već pogledali Seks i grad po stoti put, donosimo 5 serija koje su odlična zamjena
Ako ste već pogledali Seks i grad po stoti put, donosimo 5 serija koje su odlična zamjena

Ako ste već pogledali Seks i grad po stoti put, donosimo 5 serija koje su odlična zamjena

Seks i grad jedna je od najkultnijih serija svih vremena. Rane 2000-e, uzbudljivi New York te četiri najbolje prijateljice i njihovi komplicirani ljubavni odnosi okosnica su serije koju svi obožavamo. Kada su nedavno sve sezone stigle na Netflix, naravno da su je svi pogledali po stoti put. Ako želite napraviti malu pauzu prije nego što je pogledate i sto i prvi put, a tražite serije poput Seks i grad, onda ste na pravom mjestu. Donosimo njih pet.

The Bold Type

The Bold Type je inspirirana životom glavne urednice Cosmopolitana, Joanne Coles. Prateći tri mlade prijateljice, serija daje uvid u nevjerojatan poslovni i privatni život onih koji su zaduženi za stvaranje globalno poznatog ženskog magazina. Prate se njihove borbe oko pronalaska vlastitog identiteta, održavanja prijateljstva, propalih veza, a sve to dok rade jedan od najglamuroznijih poslova ikad. Serija ima pet sezona, a glumačku postavu predvode Katie Stevens, Aisha Dee te Meghann Fahy (koju smo gledali u The White Lotusu).

serije poput seks i grad

The Sex Lives of College Girls

Ako ćete išta s lakoćom bingeati kao Seks i grad onda je to The Sex Lives of College Girls. Riječ je o HBO-ovoj seriji koja prati četiri brucošice koje su ujedno i cimerice studentskog doma u Vermontu. Seks i međusobni odnosi glavne su teme serije, a likovi su realni prikaz mladih ljudi koji još uvijek pokušavaju pronaći svoje mjesto u ovom svijetu. Zasad smo dobili dvije sezone kroz koje pratimo kako djevojke navigiraju svoju slobodu na kampusu fakulteta, a potvrđena je i treća sezona. U seriji glume Renee Rapp, koja je glumila Regine George u novoj verziji Mean Girls filma, sestra Timotheeja Chalameta, Pauline Chalamet, Amrit Kaur te Alyah Chanelle Scott.

serije poput seks i grad

Insecure

Da HBO zna kako napraviti kvalitetnu seriju sa ženama u fokusu dokazuje i njihova hit serija Insecure. Serija prati Issu, mladu Afroamerikanku iz Los Angelesa koja navigira svakodnevna iskustva, veze i karijerne promjene. Kroz sve prolazi sa svojom najboljom prijateljicom Molly. Iako su na sasvim drugačijim putevima, Issa i Molly tu su jedna za drugu, a kroz pet sezona dogodi se stvarno sve i svašta što seriju čini dinamičnom i realističnom. Insecure ne možemo preporučiti dovoljno.

serije poput seks i grad

Don’t Trust the B—- in Apartment 23

Kratka serijica od samo dvije sezone, Don’t Trust the B—- in Apartment 23 mnogima je prošla ispod radara. Riječ je o komediji koja prati dvije skroz različite prijateljice. Naivna June preseli se iz malog grada u New York u potrazi za svojim dream jobom u jednoj firmi koji dolazi i s vlastitim stanom. No, kada firma propadne i izbace je iz stana, June se doseli kod Chloe, partijanerice koja je njezina čista suprotnost. U početku se ne slažu, no na kraju postanu najbolje prijateljice.

serije poput seks i grad

Girls

Baš kao i Seks i grad, i Girls prati četiri prijateljice i njihova iskustva s karijerama, obiteljima, seksom i romantičnim vezama. Poznata serija koju je kreirala i u kojoj glavnu ulogu ima Lena Dunham, kritički je hvaljena i nagrađivana. Također je na HBO-u. Ako zaista tražite novu Carrie, Mirandu, Samanthu i Charlotte, onda pogledajte Hannu, Marnie, Jessu te Shoshannu. Serija je proslavila i Adama Drivera.

serije poput seks i grad

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori