Sve sezone Seks i grada stižu na Netflix, no mi se pitamo zašto je sada popularno mrziti Carrie?
Sve sezone Seks i grada stižu na Netflix, no mi se pitamo zašto je sada popularno mrziti Carrie?

Sve sezone Seks i grada stižu na Netflix, no mi se pitamo zašto je sada popularno mrziti Carrie?

Hit serija, jedna od najpopularnijih s početka stoljeća, Seks i grad stiže na Netflix! Sve 94 epizode kultne serije bit će od 1. travnja dostupne na ovoj streaming platformi. Dosad ih je jedino bilo moguće streamati na Maxu. Seks i grad se tako pridružuje Band of Brothers, Six Feet Under, Insecure i True Blood kao sljedeća HBO serija dostupna na Netflixu. Odlična je ovo prilika da ponovno posjetimo jednu od omiljenih comfort serija i zaboravimo na onaj nesretni spin-off. Međutim, dolazak ove, sad već 26 godina stare serije na Netflix, mogao bi pokrenuti raspravu koja se već neko vrijeme odvija na društvenim mrežama. Riječ je o teoriji kako je Carrie Bradshaw loša prijateljica. Protagonistica dobiva poprilično hejta zbog određenih postupaka. Stoga nas je to potaknulo da istražimo zašto svi sad mrze Carrie (ali i da je malo obranimo).

Carrie Bradshaw

Zašto Carrie dobiva toliko hejta?

S obzirom na to da je Seks i grad prvi put izašao prije više od 20 godina, normalno je da se neke stvari sada drugačije sagledavaju. Neke stvari s vremenom mogu postati problematične. No izgleda kako društvene mreže, posebice TikTok, misli kako je Carrieno ponašanje to koje je problematično. Postalo je poprilično popularno hejtati Carrie. Nazivaju je zaljubljenom u sebe, sebičnom, nepodnošljivom, razmaženom i nezrelom za ženu u 30-ima.

Mnogi imaju u primjere s kojima to potkupljuju. Kada je Carrie u zadnji čas otkazala dogovor s Mirandom kako bi ostala s Bigom na večeri, kada se naljutila što joj Charlotte nije htjela posuditi novac za kupnju stana, kada je osuđivala Samanthin seksualni život, kada je imala ispad u Aidanovoj kolibi u šumi… lista se nastavlja. Međutim, što zapravo te situacije govore o Carrie?

kultne serije na netlfixu

Kompeksni likovi

Jedan od razloga zašto je Seks i grad toliko privlačio gledatelje, ali i kritičare je zato što nije samo isprazna serija o šopingu i dejtanju. Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha odlično su napisani likovi. Kroz šest sezona, prošle su kroz dosta toga, radile puno grešaka, ali i učile iz njih. Nitko nije savršen, a Seks i grad sjajno to prikazuje. Prijateljstva mogu bit komplicirana, a ljudi još više – to ih čini ljudskima. A s četiri žene koje su činile srž serije, bilo se lako poistovjetiti. Sve četiri nekad su bile loše prijateljice, no uvijek su i bile tu jedna za drugu. Carrie nije radila ništa više grešaka, nego i ostali likovi. Zašto je toliko loše što je izgubila živce kada je izašla iz svoje komfor zone da bi ugodila Aidenu u njegovoj kolibi? Vjerojatno bi i većina nas tako reagirala i onda bi preboljeli to. Kao što je i Carrie.

Istina je da se Carrie nekad zna ponašati nezahvalno te misli da njezini prijatelji moraju podržavati i shvaćati svaki njezin postupak, što definitivno ne funkcionira u pravom životu. Međutim, riječ je o likovima od kojih svatko ima svoje mane, a to je bilo poprilično revolucionarno u to vrijeme kada je riječ o ženskim likovima. Koliko god primjedbi komentatori na društvenim mrežama imali na Carriene postupke, toliko možemo izdvojiti i trenutke kad su i Miranda, Charlotte i Samantha bile loše prijateljice.

Primjerice, kada je Charlotte burno reagirala na Mirandinu trudnoću, umjesto da je podržava. Ili nekoliko puta kada Samantha nikako nije uzela u obzir Charlottine osjećaje. Sve te situacije čine Seks i grad realističnom pričom. Da, postupile su nekada krivo, no s obzirom na okolnosti, razumljivo je. Isto tako, za svaku situaciju u kojoj Carrie proglase lošom prijateljicom, možemo pronaći i svaku u kojoj je bila odlična prema ostalim curama.

Carrie Bradshaw

5 trenutaka kada je Carrie bila dobra prijateljica

  1. Utjeha Mirandi: jedna od emotivnijih epizoda serije došla je kada je Mirandi iznenada preminula majka. Carrie je bila tu uz svoju prijateljicu, pružajući joj utjehu i potporu dok hoda s Mirandom iza lijesa do oltara gdje se održava sprovod.
  2. Potpora za Charlotte: kada je Charlotte doživjela spontani pobačaj i Carrie se brinula o njoj. Ne postoji prava stvar koju netko može reći u takvoj situaciju, a Carrie je samo slušala.
  3. Zauzimanje za prijateljice: postoji nekoliko situacija u kojima je Carrie branila svoje tri prijateljice. Kada je Miranda body shameana u Atlantic Cityju ili kada je Charlotte ignorirana na dating seminaru, Carrie ih je uvijek obranila.
  4. Bradyovo rođenje: Carrie odjuri u bolnicu i ostavi Biga koji se seli u Kaliforniju kako bi bila uz Mirandu dok rađa i kako ne bi propustila dolazak njezinog sina na svijet.
  5. Briga o Samanthi: kada je Samantha bolesna, Carrie je njeguje i brine se o njoj.

Nadamo se kako će se s dolaskom Seks i grada na Netflix, serija početi gledati kao ona o ljudskom iskustvu i greškama jer nije sve tako crno i bijelo, a ako su svi savršeni, to može biti poprilično dosadno.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori