The Snow Girl: Triler serija koja donosi priču o uznemirujućoj otmici djevojčice
The Snow Girl: Triler serija koja donosi priču o uznemirujućoj otmici djevojčice

The Snow Girl: Triler serija koja donosi priču o uznemirujućoj otmici djevojčice

Bez velike najave miniserija The Snow Girl premetnula se početkom veljače u najgledaniji novi Netflixov naslov u našoj zemlji. Riječ je o seriji potekloj iz španjolskog govornog područja, koja u originalu nosi naslov La chica de nieve.

Temelji se na istoimenom romanu španjolskog pisca Javiera Castilla, a donosi priču o misterioznoj otmici petogodišnje djevojčice Amayje Martín koja nestaje tijekom parade u Málagi.

The Snow Girl

Inspiracija pronađena u stvarnom životu

Radnja prati novinarku pripravnicu Miren, koja pokušava pronaći nestalu djevojčicu te u svojoj namjeri provodi paralelnu istragu s inspektoricom Belén Millán.

Serija nije inspirirana konkretnom istinitom pričom, iako će fokus na otmicu djeteta prizvati u sjećanje medijski eksponirane slučajeve iz stvarnog života. Inspiracija iza romana ipak je osobnija. Naime, priča je proizašla iz pisačevih osobnih tjeskoba i strahova koji su nastali kada se njegova kćerkica u trenutku nepažnje izgubila u gomili.

The Snow Girl

Usporedba sa slavnim filmom

Gledatelji su miniseriju The Snow Girl zbog dodirnih točaka spremno usporedili s kultnim skandi ostvarenjem iz žanra psiholoških trilera – The Girl with the Dragon Tattoo, majstora pera Stiega Larssona. Ranjiva glavna junakinja, stariji novinar, traume iz prošlosti koje govore o sadašnjim radnjama i razotkrivanje kriminalaca, samo su neke od zajedničkih crta.

The Snow Girl

Čeka li nas i druga sezona?

Premda književni predložak nema nastavak, očekuje se kako bi Netflix mogao seriju obnoviti te gledateljima podariti i drugu sezonu. Ovo vjerovanje proizašlo je iz nedorečenog završetka koji singalizira kako tu priči nije kraj. Premda je Miren došla vrlo blizu svog cilja, on nije ostvaren… i to je sve što ćemo vam otkriti o završetku. Serija The Snow Girl čeka vas ovdje.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori