Ako volite true crime, ne smijete propustiti ovih 6 serija inspiriranih stvarnim zločinima
Ako volite true crime, ne smijete propustiti ovih 6 serija inspiriranih stvarnim zločinima

Ako volite true crime, ne smijete propustiti ovih 6 serija inspiriranih stvarnim zločinima

True crime serije prometnule su se u najpopularnije naslove na različitim streaming platformama. Ovom prilikom pripremili smo šest serija koje su inspirirane stvarnim zločinima.

serije

The Staircase

Limitirana serija  The Staircase okupila je doista impozantnu glumačku ekipu, a u glavnim ulogama su se našli Colin Firth i Toni Collette. Riječ je o ekranizaciji ubojstva Kathleen Peterson za koje je optužen njezin suprug Michael, dotad poznat kao cijenjeni novelist. Ovaj nemili događaj doveo je do jednog od medijski najpraćenijih suđenja u američkoj povijesti.

Priča o odnosima u obitelji Peterson obrađena je i u istoimenom dokumentarcu, koji je bio i svojevrstan predložak za ovu miniseriju. Premda je izvorno osuđen na doživotni  zatvor, Michael Peterson je uspio dokazati svoju nevinost i danas je slobodan čovjek. Ipak, mnogi i dalje ne vjeruju u to…

serije

Landscapers

Naslov bi vas u ovom slučaju itekako mogao zavarati. Ova crnohumorna britanska serija o temelji se na istinitoj priči o ubojstvima Williama i Patricije Wycherley. Iza njih stoji bračni par Edwards, koji su sjajno utjelovili Olivia Colman i David Thewlis.

Pozadine priče krije se u tome što su žrtve zapravo roditelji glavne junakinje Susan, koja ih je uz pomoć supruga Christophera zakopala u stražnjem vrtu njihove kuće u Mansfieldu. Ovaj zločin ostao je neotkriven više od desetljeća.

serije

The Serpent

Serija The Serpent donosi stvarnu priča o Charlesu Sobhraju, ubojici, lopovu i zavodljivom majstoru prerušavanja. Sredinom 1970-ih postao je strast i trepet mladih turista, mahom hipija, koji su lako postajali njegova meta.

Unatoč jezivim zločinima i hladnokrvnim ubojstvima, godinama je uspijevao pobjeći vlastima i izvući se zbog čega si je i prišio nadimak po kojem je serija i nazvana. Detalje o njoj donosimo ovdje.

serije

Dr. Death

Na temelju istoimenog podcasta, Joshua Jackson glumi Christophera Duntscha, zvanog Dr. Smrt, sadističkog neurokirurga koji je postao zloglasan po brutalnom sakaćenju svojih pacijenata. Glumačku ekipu čine i Alec Baldwin te Christian Slater, a zanimljiv je podatak kako je glavna uloga prvotnom bila namijenjena Jamieju Dornanu, koji je od projekta naposljetku morao odustati.

Doktor Duntsch trenutno služi doživotni zatvor, a njegova nedjela prikazana su u dvije sezone ove hvaljene serije.

serije

The Girl From Plainville

Radnja serije prati događaje koji su prethodili smrti tinejdžera Conrada Royja. Glavna protagonistkinja je njegova djevojka Michelle Carter, naizgled mirna srednjoškolka koja je uvelike doprinijela njegovom samoubojstvu.

Naime, nakon što joj je priznao svoje suicidalne misli, serijom SMS poruka ga je nagovorila da si oduzme život. Glavna uloga povjerena je mladoj talentiranoj glumici Elle Fanning.

serije

Candy: A Death In Texas

Glumica Jessica Biel za potrebe ove serije je utjelovila Candy Montgomery, kućanicu iz malog gradića u Teksasu koja je optužena za brutalno ubojstvo svoje susjede Betty Gore. Riječ je o slučaju koji je 1980. godine zgrozio Ameriku jer je okrutno ubojstvo izvedeno s više od 40 zamaha sjekirom.

Povod ovom stravičnom činu bila je ljubomora. Naime, Candy je održavala aferu s Bettynim suprugom, a kada joj se primakao kraj odlučila je stvari preuzeti u svoje ruke. Doslovno.

Zanimljivo, o istoj tematici snimljena je još jedna serija Love and Death, a sve o njoj možete doznati ovdje.

Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Listu završavamo s jednom od serija koja je stekla ogromnu gledanost i nominacije za razne nagrade. Riječ je o Netflixovoj kriminalističkoj miniseriji Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story, koja je odmah po premijeri zasjela na prvo mjesto najgledanijih TV serija.

Radnja prati život Jeffreya Dahmera, jednog od najzloglasnijih serijskih ubojica u povijesti SAD-a. Deset epizoda serije izazvalo je veliku pažnju i domaće i svjetske javnosti, a dio njezine privlačnosti svakako leži u zanimljivom pristupu tematici te maestralnoj izvedbi glavnog glumca.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori