Dahmer: Evo zašto svi pričaju o novoj Netflixovoj true crime seriji
Dahmer: Evo zašto svi pričaju o novoj Netflixovoj true crime seriji

Dahmer: Evo zašto svi pričaju o novoj
Netflixovoj true crime seriji

Ovih dana svi u Hrvatskoj kao da pričaju o samo jednoj seriji. Riječ je o Netflixovoj kriminalističkoj miniseriji Monster: The Jeffrey Dahmer Story, koja je odmah po premijeri zasjela na prvo mjesto najgledanijih TV serija. Radnja prati život Jeffreya Dahmera, jednog od najzloglasnijih serijskih ubojica u povijesti SAD-a.

Deset epizoda serije izazvalo je veliku pažnju i domaće i svjetske javnosti, a dio njezine privlačnosti svakako leži u zanimljivom pristupu tematici te maestralnoj izvedbi glavnog glumca.

Jeffrey Dahmer
Suđenje Jeffreyu Dahmeru

U čemu leži privlačnost ove miniserije?

Nije ovo prvi puta da je snimljena serija na ovu temu, no ono što je značajno razlikuje od prethodnih jest podatak da su epizode većinski prikazane iz kuta žrtava. Također, serija otkriva i nekompetenciju policije je jer Dahmer uspješno bježao 13 godina. Za to vrijeme je života lišio 17 žrtava, mahom muškaraca i dječaka koji su se sa zloglasnim ubojicom susreli u razmaku od 1978. do 1991. godine.

Osim  kao zloglasnog ubojicu i seksualnog prijestupnika, povijest će Jeffreya Dahmera pamtiti i pod nazivima Milwaukee Cannibal i Milwaukee Monster, koji jasno upućuju na njegove kanibalističke težnje.

Kada je napokon dolijalo pravdi, Dahmer je osuđen na zatvorsku kaznu u iznosu od 941 godine. Ipak, odslužio je tek tri. Preminuo je u zatvorskoj bolnici nakon što je podlegao ozljedama koje mu je za vrijeme zajedničkog rada nanio zatvorenik Christopher Scarver.

Jeffrey Dahmer
Jeffrey Dahmer

Glavni glumac koji je oduševio i publiku i kritiku

Naslovna uloga povjerena je američkom glumcu Evanu Petersu, koji je za utjelovljenje serijskog ubojice dobio samo riječi hvale. Komentatori na društvenim mrežama spremno su ga prozvali jednim od najboljih mladih glumaca, a s njima se spremno složila i televizijska kritika.

Produkcija serije povjerena je Ianu Brennanu i Ryanu Murphyu, redatelju i producentu koji stoji iza televizijskih uspješnca poput serija Glee, American Horor Story, Hollywood i The Politician.

Jeffrey Dahmer
Evan Peters kao Jeffrey Dahmer

Groteskne scene

Nova Netflixova ekranizacija života Jeffreya Dahmera donijela je niz grotesknih scena u kojima se nisu libili pokazati surovu realnost njihovih djela. Zbog pojedinih su čak i izdana upozorenja kako bi prikazani sadržaj kod pojedinaca mogao izazvati negativne osjećaje i utjecati na njihovo mentalno zdravlje.

Ako još uvijek niste pogledali ovu true crime seriju, u odluci da se ipak odlučite na njezino binganje možda vam pomogne službeni trailer koji donosimo u nastavku.

Foto: Profimedia, imdb

Učitati još
Zatvori