Prvo je nitko nije gledao, a sada je hit: Serija Resident Alien neobična je sci-fi komedija
Prvo je nitko nije gledao, a sada je hit: Serija Resident Alien neobična je sci-fi komedija

Prvo je nitko nije gledao, a sada je hit: Serija Resident Alien neobična je sci-fi komedija

Nije strano da neke TV serije ne dožive veliki uspjeh sve dok ne izađu na Netflix. Takva sudbina je i zadesila seriju Resident Alien koja se snima od 2021. godine. Kritike na seriju su pozitivne, no svima je prolazila ispod radara dok nije stigla na Netflix. Sada je postala hit na toj streaming platformi i već je danima u trendingu. Svi je gledaju, a evo i zašto.

Resident Alien

Neobična sci-fi komedija

Resident Alien prati vanzemaljca koji se srušio na zemlju kako bi uništio čovječanstvo te preuzeo tijelo i identitet doktora iz malog grada u Coloradu. Kroz svakodnevne situacije, vanzemaljac provodi sve više vremena s ljudima i tako uči što ih zapravo čini ‘ljudskima’. Uskoro počinje preispitivati moralne dileme njegove tajne misije na Zemlji. Dok stanovnici grada misle da je on samo običan doktor, stvari se zakompliciraju kada vanzemaljac sazna da ga jedna osoba može vidjeti u njegovoj pravoj formi.

Doktora i vanzemaljca glumi Alan Tudyk, a pridružuju mu se odlični sporedni i gostujući glumci poput Linde Hamilton, Georgea Takeija te Garyja Farmera. Na Netflix su stigle prve dvije sezone Resident Aliena, dok se treća tek emitira na Peacocku. Ova quirky znanstveno-fantastična komedija s elementima drame brzo je na Netflixu pronašla uspjeh.

Resident Alien

Zašto je takav hit?

Resident Alien je instantno ušla u trending na Netflixu čim je izašla. Zaposjela je top 5 najgledanijih TV serija i još uvijek je tamo. Serije koje uspješno spajaju različite žanrove često naiđu na odobravanje publike i veliki uspjeh, a takav je slučaj i kod Resident Aliena. Dijelom je fantasy, dijelom komedija, pa je onda malo obazriva drama, ali je stopostotno neobična i pomalo čudna. Ima vibre Twin Peaksa, ali s puno više humora. Ono što seriju također čini hitom je razvoj likova, pogotovo doktora/vanzemaljca Harryja. Publici su puna usta hvale za Alana Tudyka, glumca kojeg mnogi ne znaju, ali su upoznati s njegovim radom. Glumac godinama posuđuje glasove Disneyjevim hitovima poput Frozen, Encanto, Moana i Wish, a proslavila ga je uloga u seriji Firefly. Resident Alien definitivno je malo drugačija serija koja je pronašla svoju odanu publiku.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori