Iz udobnosti vlastitog kreveta do kraja tjedna besplatno gledamo dva sjajna filma
Iz udobnosti vlastitog kreveta do kraja tjedna besplatno gledamo dva sjajna filma

Iz udobnosti vlastitog kreveta do kraja tjedna besplatno gledamo dva sjajna filma

Vodeće regionalne filmske manifestacije udružene u Mrežu festivala Jadranske regije četvrtu godinu zaredom zajednički pozdravljaju dolazak proljeća uz besplatan online filmski program Proljetnog izdanja.

Od 12. do 21. travnja na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba prikazat će se prošlogodišnji pobjednik Zagreb Film Festivala Kako se poseksati i važan ekološki dokumentarac o globalnom problemu plastike Plastična fantazija.

Kako se poseksati

Kako se poseksati

Pobjednički film 21. ZFF-a, Kako se poseksati britanske redateljice Molly Manning Walker prati tinejdžerice, Taru, Skye i Em, koje planiraju najbolje ljeto ikada. U grčkom party gradiću Malia nema čega nema.

Cuga, klubovi, dobra glazba i komadi – sastojci za tulum svih tuluma su tu. Tara ima dvije misije, dobro se zabaviti i napokon se poseksati. Naime, jedina je u društvu koja “to” još nije obavila. Ova empatična i živa priča o prijateljstvu, mladoj seksualnosti i sazrijevanju ovjenčana je Nagradom Izvjestan pogled u Cannesu.

Plastična fantazija

Plastična fantazija

Dokumentarni film Plastična fantazija njemačke redateljice Ise Willinger film je o globalnoj krizi plastike i jedan od najvažijih prošlogodišnjih filmova na temu ekologije. Upoznajemo lobiste, znanstvenike i aktiviste dok pokušavaju stati na kraj katastrofalnoj proizvodnji plastike.

Kružna proizvodnja, greenwashing, mikroplastika, emisije ugljika i klimatski rasizam samo su neke od tema o kojima progovara ovaj angažiran i temeljito istražen dokumentarni film. Plastična fantazija dio je posebnog programa Mreže festivala jadranske regije, Ecoscope, koji je osmišljen s ciljem podizanja svijesti o očuvanju prirode i ekološkoj održivosti.

Gledanje filmova u krevetu

O Proljetnom izdanju

Proljetno izdanje jedinstveno je događanje koje okuplja vodeće regionalne festivale udružene u Mrežu festivala Jadranske regije: Sarajevo Film Festival (BiH), Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), Ljubljanski međunarodni filmski festival (Slovenija), Festival autorskog filma (Srbija) i Zagreb Film Festival (Hrvatska).

Program je besplatan za sve gledatelje s teritorija pet zemalja članica Mreže, uz prethodnu registraciju na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba. Mrežu festivala Jadranske regije podržava Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Foto: Promo, Dupe

Učitati još
Zatvori